من همراهتم! حال خوب را با مشاوره از ما تجربه کن

آیا موهای من به پروتئین ‌تراپی نیاز دارد؟

پروتئین تراپی مو
یکی از راه‌های مطمئن از اینکه موهای‌مان در وضعیت خوبی قرار دارد، به کار بردن منظم درمان‌های پروتئینی (Protein) است.

همه‌ی ما می‌خواهیم موهای قوی و سالمی داشته باشیم. یکی از راه‌های مطمئن از اینکه موهای‌مان در وضعیت خوبی قرار دارد، به کار بردن منظم پروتئین تراپی (Protein) است. درمان پروتئینی برای مو می‌تواند سالنی، خانگی و یا حتی کلینیکال باشد. از طریق پروتئین‌تراپی با چندین ماده‌ی مغذی دریافتی از پروتئین‌ها به تقویت سلامت موهای‌تان کمک کنید. هر یک از مواد مغذی نقش خاصی در سلامت موهای شما دارد

درمان پروتئینی برای مو چیست؟

اگر قصد دکلره کردن یا رنگ کردن موهای‌تان را داشته باشید، بهتر است پیش از این کار، درمان‌های پروتئینی مو را انجام دهید. کسانی که می‌خواهند رنگ موی سال 1402 را داشته باشند، به آنها توصیه می‌کنیم که قبل از استفاده از هرگونه مواد شیمیایی به اندازه کافی پروتئین مو‌های‌شان را تقویت کنند. پروتئین‌تراپی به تقویت مو، جلوگیری از شکستن آن و ماندگاری بیشتر رنگ کمک می‌کند.

درمان‌های پروتئینی با افزودن مستقیم پروتئین به فولیکول مو و سفت‌تر کردن لایه‌ی کوتیکول، برای قوی‌تر شدن موها، انعطاف‌پذیری بیشتر و محکم‌تر کردن آنها کمک می‌کند. هر شکاف یا سوراخی که در مو ایجاد می‌شود، از طریق پروتئین‌ها پر می‌شود تا احتمال آسیب در آینده هم کاهش یابد.

چگونه بفهمید موهای شما به پروتئین نیاز دارد؟

چگونه بفهمید موهای شما به پروتئین نیاز دارد؟

موی انسان تا 95% از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است که ساختار ساقه‌ی مو را می‌سازد و به آن شکل و استحکام می‌بخشد. هنگامی که مو در معرض عناصر طبیعی مانند نورخورشید، باد، گرما و برخی مواد شیمیایی قرار بگیرد، پروتئین موجود در مو تجزیه می‌شود. به عبارت دیگر در درازمدت موها قدرت و قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند و کم‌کم شکننده می‌شوند. بنابراین تنها راه برای ترمیم موهای‌تان، درمان آنها با پروتئین است.

بیشتر بخوانید:   سبک زندگی سالم از نگاه سازمان جهانی بهداشت

تا زمانی که روی سرتان مو دارید، به یک درمان معمول پروتئینی نیاز دارید. علاوه بر این درمان پروتئین برای موهای رنگ‌شده با مواد شیمیایی نیز ضروری‌ست. به‌طور کلی دانستن اینکه چه زمانی نیاز به درمان پروتئینی برای موهای‌تان دارید بسیار دشوار است اما علائم خاصی وجود دارد که نشان می‌دهد موهای‌تان نیازمند درمان‌های پروتئینی هستند:

  • موهای‌تان شکننده شده است
  • بسیار متخلخل شده است
  • موهای شما بدون توجه به اینکه چند بار مرطوب شده یا حالت داده شده، خشک است
  • موهای شما دیگر مانند گذشته قابل ارتجاع نیست
  • هنگام لمس موهای‌تان احساس چسبناکی می‌کنید

اگر موهای‌تان ضعیف، بیش از حد نرم و بی‌روح به نظر می‌رسد، می‌توان گفت که به درمان پروتئینی نیاز دارید. به خصوص اگر به نظر می‌رسد که سرم و نرم‌کننده‌های موهای‌تان بی‌فایده به‌نظر می‌رسد زمان درمان پروتئینی فرا رسیده است.

انواع درمان‌های پروتئینی برای مو

انواع درمان پروتئینی برای مو

درمان‌های پروتئینی سبک شامل استفاده از محصولات مراقبت از موی خانگی و داروخانه‌ای با مقدار کمی پروتئین است. این محصولات که شامل شامپوها، نرم‌کننده‌ها، ماسک‌ها و انواع حالت‌دهنده‌های مو هستند، می‌توانند مقدار کمی از نیاز موهای‌تان را به پروتئین برآورده کنند. اما توجه داشته باشید که هر محصول پروتئینی که در داروخانه به فروش می‌رسد برای موهای‌تان مفید نیست. از خرید محصولاتی که حاوی مواد زیر هستند جلوگیری کنید:

  • فرمالدئید
  • کوکامید DEA
  • ایزوپروپیل الکل
  • پارابن
  • پلی‌اتیلن گلیکول
  • سیلیکون‌ها
  • سولفات‌ها

درمان‌های پروتئینی عمیق‌تر را می‌توانید از طریق کراتین کردن هم تجربه کنید.

فواید پروتئین‌تراپی برای مو

کاری که هر درمان پروتئینی برای مو انجام می‌دهد، کمک به بازگشت پروتئین از دست رفته از ساقه‌ی موهاست. مزایای بیشتری که پروتئین‌تراپی برای موها دارد:

بیشتر بخوانید:   ۱۲ نکته‌ی سفر در دوران کرونا؛ چطور ایمن سفر کنیم؟

پروتئین‌تراپی به نرم شدن موها و تامین رطوبت ساقه‌ها کمک زیادی می‌کند. درمان پروتئینی برای موهای نرم هم مفید است. با پروتئین‌تراپی می‌توانید از شکستگی موهای‌تان جلوگیری کنید.

تقویت مو و بازیابی حالت ارتجاعی موها یکی دیگر از مزایای پروتئین‌تراپی موها هستند. به علاوه این درمان رشد و ضخامت بیشتر موهای‌تان را تضمین می‌کند. اگر موهای‌تان ضخیم باشد، می‌توانید از طریق پروتئین‌تراپی حجم و قد آن را بیشتر کنید. موهای آسیب‌دیده از طریق رنگ و دکلره، با پروتئین‌درمانی قوی‌تر شده، کمتر وز می‌شوند و ظاهر زیبای خود را بازیابی خواهند کرد.

انواع مختلفی از مو وجود دارد که هرکدام به نوعی نیازمند پروتئین هستند. بهترین راه برای اینکه متوجه شوید کدام راه درمانی برای تامین پروتئین موهای‌تان مفید است، این است که با پزشک پوست و موی‌تان مشورت کنید. به‌علاوه سالن‌هایی که به‌طور تخصصی پروتئین‌تراپی انجام می‌دهند، می‌توانند به شما مشاوره‌ی تخصصی ارائه دهند.

تمام درمان‌های پروتئین موی شما لازم نیست در کلینیک یا سالن انجام شود. درمان‌های خانگی هم می‌توانند مفید باشند. آب برنج چیزی بیش از یک درمان پروتئینی است، زیرا دارای اسیدهای آمینه (Amino acids) یا همان آمینواسیدها است. اسیدهای آمینه بلوک‌های سازنده‌ی پروتئین هستند. درواقع یکی از درمان‌های گیاهی برای رشد موها همین تامین پروتئین موهاست.

برای این درمان خانگی می‌توانید یک لیوان آب برنج بی‌نمک را استفاده کنید. کمی برنج را بشورید و بپزید. می‌توانید به آب برنج مقداری پوست پرتقال هم اضافه کنید و کمی آنها را با هم بجوشانید. 20 تا 25 دقیقه برای جوشاندن آنها کافی‌ست. این عصاره را از صافی رد کنید و هنگامی که خنک شد،5 قطره روغن اسطوخودوس هم به آن اضافه کنید. آب برنج را حدود 10 تا 12 ساعت نگه دارید تا تخمیر شود. می‌توانید از این محلول فوراً هم استفاده کنید اما بهتر است یک شب تا صبح صبر کنید. حواس‌تان باشد این عصاره را درون یخچال نگه دارید.

بیشتر بخوانید:   7 فایده‌ی ورزش منظم

هر چند وقت یکبار باید از پروتئین درمانی استفاده کرد؟

توجه داشته باشید که به عنوان یک قاعده‌ی کلی، درمان‌های پروتئینی مو باید در ماه اول، هر هفته استفاده شود تا موها قدرت و قابلیت ارتجاعی خود را بازیابند. بعد از ماه اول فقط یک یا دو بار در ماه باید استفاده شود. درمان‌های شدیدتر پروتئین مو باید یک بار در 4 تا 6 هفته انجام شود. به‌علاوه تمام توصیه‌های محصولات را می‌توانید از داخل خود بروشور محصول پیگیری کنید، اما درمان‌های پیچیده‌ی پروتئینی عمیق در سالن باید هر 4 تا 6 ماه یکبار تکرار شوند، زیرا اثر پوششی آنها موقت است.

پروتئین‌تراپی مو در دوره‌ی بارداری و شیردهی ممنوع نیست، اما بهتر است انجامش ندهید. خصوصا در ماه‌های اول بارداری که تمام اقدامات شما تاثیر مستقیم روی جنین دارد، از پروتئین‌تراپی و کراتینه کردن موهای‌تان پرهیز کنید. با این حال هنوز هیچ تحقیقی نشان نداده است که پروتئین‌تراپی می‌تواند بر سلامتی شما و جنین‌تان تاثیر بدی داشته باشد.