من همراهتم! حال خوب را با مشاوره از ما تجربه کن

10 مهارت که باید تا قبل از 30 سالگی یاد بگیرید

هیچ‌وقت انتظار نداشته باشید که یک‌شبه موفق شوید. موفقیت نیاز به ذهنی کنجکاو، سخت کوشی و پشتکار دارد. یکی از دوره‌های ایده‌آل برای رشد حرفه‌ای و توسعه‌ی مهارت‌های تخصصی قبل از ۳۰ سالگی است. در این محدوده‌ی سنی هنوز جنب و جوش و انرژی لازم برای رشد و زمان زیادی در دست دارید. به این ترتیب می‌توانید مبنا و اساس محکمی از لحاظ بینش و رفاه برای زندگی آینده‌تان بنا کنید.

در ادامه‌ی این مطلب از بلاگ همراهتم، به 10 مهارت که باید تا قبل از 30 سالگی یاد بگیرید می‌پردازیم.

  1. فوت و فن متقاعدسازی

متقاعدسازی یعنی به گونه‌ای با افراد صحبت کنیم و با آنان ارتباط بگیریم که فعالیت‌های مورد نظر ما را با اشتیاق و میل خودشان انجام دهند نه با اجبار!

متقاعدسازی در سه سطح اتفاق می‎افتد:

  • کاهش مقاومت

انتظار این‌که همواره بتوانیم با متقاعدسازی نظر دیگران را تغییر دهیم، اشتباه است از دستاوردهای مهم متقاعدسازی کاهش مقاومت دیگران در برابر دیدگاه ما است. اگر بر این باور هستید که تصمیم‌تان درست است، ممکن است مهارت متقاعدسازی به شما کمک کند تا اطرافیان و نزدیکان حاضر شوند مسئولیت تصمیم را بر عهده‌ی خودتان بگذارند. این قدرت ارزشمند و مهم است و مثالی از متقاعدسازی محسوب می‌شود.

  • متابعت و پذیرش بیرونی

دستاورد دیگر متقاعدسازی متابعت و پذیرش بیرونی است. به این معنا که طرف مقابل، حرف‎تان را قبول می‌کند و خواسته‌ی شما را می‌پذیرد. حتی ممکن است در انجام هدف‌تان به شما کمک کند، اما در درون خود با تصمیم یا نظر یا خواسته‌ی شما مخالف است یا آن را نپذیرفته است.

  • تغییر باورهای درونی

بالاترین سطح متقاعدسازی این است که بتوانید باورها و رفتارهای دیگران را در جهت مورد نظر تغییر دهید و بهتر این‎که آن‌ها از این تغییر خوشحال باشند.

  1. توجه به شبکه‌سازی

شبکه‌سازی به زبان ساده یعنی «برقراری ارتباط مفید و موثر با افراد کاردان و متخصص به‌منظور همکاری در کسب‌وکار». شبکه‌سازی می‌تواند در هر مکان و هر زمان انجام شود. مثلا در تاکسی‌ها، پارک‌ها، مکان‌های عمومی و… مهم این است که فرد مورد نظرتان در زمینه‌ی مورد نیاز شما متخصص باشد. البته باید بتوانید درباره سابقه‌ی این افراد جدید جستجو کنید. نتورکینگ، نوعی فعالیت تجاری و اقتصادی نیز محسوب می‌شود زیرا توسط آن، کارآفرینان و صاحبان کسب‌و‌کارهای مختلف، علاوه بر برقراری ارتباط، متعهد می‌شوند برای ایجاد روابط اقتصادی دو یا چند طرفه، اطلاعات خود را باهم به اشتراک بگذارند.

  1. رسیدن به خودآگاهی

خودآگاهی داشتن به این معنی است که شما شناخت دقیقی از شخصیت خود، که شامل توانایی‌ها، نقاط ضعف، افکار و اعتقادات، احساسات و محرک‌هایتان است داشته باشید. اگر خودآگاه باشید، می‌توانید دیگران را بفهمید و تشخیص دهید که شما را چگونه آدمی می‌بینند.

  1. یادگیری کارکردن با افراد مختلف

از مهم‌ترين دلايل شكست‌ انسان در موارد متفاوت زندگی اين است كه قبل از اتخاذ تصميم و انجام يك كار (مانند انتخاب شغل، ازدواج، تربيت فرزند)‌ مهارت‌‌های ارتباطی و رفتاری لازم برای انجام آن را كسب نکرده است. پژوهش‌هاي انجام شده نشان می‌دهد مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط موثر با افراد متفاوت از طريق آموزش و تمرين آموخته می‌شود و البته كسب اين مهارت‌ها آسان نیست. در برقراری ارتباط با ديگران اگر يكی از طرفين، پيام طرف مقابل را درست دريافت نكند و نفهمد كه منظور او چه بوده است، ارتباط برقرارشده بی‌حاصل و بی‌کیفیت به شمار می‎رود.

  1. استفاده از تأثیر زبان بدن

زمانی که با دیگران حرف می‌زنید و با آن‌ها در تعامل هستید، بدون این‎که بدانید سیگنال‎هایی را از بدن خود می‌فرستید. این سیگنال‌ها به رفتار دیگران در قبال شما جهت می‌دهد. این سیگنال‌ها از وضعیت بدن، طرز حرکت دست‌ها و پاها، نوع نگاه، ژست، میزان تنگ یا گشادی مردمک چشم و… سرچشمه می‌گیرد که در واقع زبان بدن شما معنا می‌دهد. اگر به حرکات بدن خود تسلط صحیح داشته باشید، بی‌شک در مذاکرات و زندگی موفق‌تر عمل خواهید کرد.

  1. آمادگی برای مصاحبه‌های شغلی

یکی از مهم‌ترین اتفاقات در زندگی هر شخص، یافتن شغل مناسب است و قبول شدن در مصاحبه‌ی شغلی کلید ورود به آن محسوب می‌شود. راز موفقیت در مصاحبه‌ی شغلی، داشتن آمادگی است. لازم است قبل از جلسه‌ی مصاحبه به خوبی تمرین کرده باشید تا آمادگی لازم را برای مواجهه با آن کسب کنید. ایجاد آمادگی پیش از مصاحبه اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد و احتمال موفقیت در آن را افزایش می‌دهد. پس برای ایجاد آمادگی، زمان مناسبی را به تمرین کردن اختصاص دهید.

  1. به کارگیری مدیریت زمان

مدیریت زمان فرآیند برنامه‌ریزی و کنترل زمان مناسب برای صرف‎کردن در فعالیت‌های خاص روز، هفته، ماه و سال است. مدیریت زمان اصولی، به فرد این امکان را می‌دهد که در مدت کوتاه‌تر کارهای بیشتری انجام دهد، استرس خود را به حداقل برساند و در نهایت در زندگی و حرفه‌ی خود موفق باشد. بدون مدیریت زمان قوی، کار و رفاه افراد دچار چالش و آسیب می‌شود و ممکن است به موارد زیر منجر شود:

  • انجام کارهای بی‌کیفیت
  • از دست دادن ضرب‌العجل‌ها
  • افزایش سطح استرس
  • از بین رفتن تعادل بین کار و زندگی
  • صدمه خوردن به شهرت حرفه‌ای
  1. تعیین اهداف صحیح

راه‌های زیادی برای ارتقاء و رشد شخصی وجود دارد و یکی از مهم‌ترین این راه‌ها، تعیین اهداف خاص برای رشد و پیشرفت است. تعیین هدف صحیح، احتمال موفقیت را در ما افزایش می‌دهد. اگر در زندگی با مشکلات و دشواری‌ها روبه‌رو شوید، همین تعیین اهداف است که به شما برای حل مشکل و مسئولیت‌پذیری بیشتر کمک می‌کند. تعیین اهداف موجب انگیزه و مسئولیت‌پذیری بیشتر و تمرکز بهتر برای دنبال کردن برنامه‌ها می‌شود.

  1. تصمیم‌گیری ثمربخش

تصمیم‌گیری درست مهارت بسیار مهمی به شمار می‌آید که باید بر آن تسلط پیدا کنیم. در تصمیم‌گیری صحیح و ثمربخش باید از میان تمام گزینه‌ها، گزینه‌‎ی مناسب را انتخاب کنید که بهترین نتیجه را دارد. وقتی مشخص شد که چه کاری باید انجام شود یا چه اتفاقی بهتر است بیفتد، وقت آن است که منابع لازم و روش‌های تصمیم‌‎گیری را شناسایی کنیم. در فرآیند حل مسئله، تصمیم‌گیری شامل انتخاب راه‌حل‌های ممکن برای حل یک مشکل و برگزیدن بهترین آن‌ها است. ممکن است تصمیمات براساس منطق، احساس یا ترکیبی از هردو گرفته شوند.

  1. مطالعه پیوسته

مطالعه کردن می‌تواند زندگی انسان‌ها را تغییر دهد! افرادی که به صورت مرتب مطالعه می‌کنند، معمولا از نگرشی بهتری در زندگی برخوردار هستند، آرامش بیشتری دارند، زیبایی‌های دنیا را به خوبی می‎بینند و در کل زندگی باکیفیت‌تری را تجربه می‌کنند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که مطالعه همیشه نسخه‌ی بهتری از انسان‌ها نمی‌سازد، درحقیقت چیزی که اهمیت دارد، محتوایی است که مطالعه می‌کنیم. به بیان ساده‌تر، زمانی از فواید مطالعه بهره‌مند می‌شویم که به سراغ محتوای ارزشمند برویم. ذهن شما باید با محتوای مناسب تغذیه شود، تنها در این شرایط است که مطالعه کردن باعث رشد فردی انسان‌ها خواهد بود.

بیشتر بخوانید:   راهکارهایی برای موفقیت؛ چطور به موفقیت برسیم؟

کلام آخر

اگر افراد بدون داشتن مهارت‌های لازم زندگی وارد جامعه شوند، در برابر مسائل و مشکلات آسیب می‎بینند و ممکن است دچار اختلالات روانی، اجتماعی و عاطفی شوند. برای جلوگیری از هرگونه آسیب اجتماعی، نیاز است که در صورت امکان در سنین پایین‌تر مهارت‌های مهم و موثر در زندگی را آموخت.