من همراهتم! حال خوب را با مشاوره از ما تجربه کن

راهکارهایی برای موفقیت؛ چطور به موفقیت برسیم؟

راهکارهایی برای موفقیت
چطور به موفقیت برسیم

دنبال راهکارهایی برای موفقیت هستید؟ هر چه تاکنون شنیده‌اید شاید درست بوده! اما در این نوشته از «همراهتم» می‌خواهیم خیلی روشن و کاربردی با پیشنهاد ۱۰ راهکار بگوییم چطور به موفقیت برسیم. برای یافتن کلید موفقیت و راه‌های رسیدن به آن دنبال راه‌های عجیب و کلمه‌های جادویی نباشید. اگر کسانی در زندگی واقعی توانسته‌اند راهکارهایی برای موفقیت پیدا کنند، به دلیل واقع‌بینی و شناخت شرایط خود و محیط‌شان بوده. شما هم می‌توانید.

چطور به موفقیت برسیم؟

برای این‌که به موفقیت برسیم، ابتدا باید ببینم موفقیت چیست. موفقیت برای هر فردی، مفهوم متفاوتی دارد. رسیدن به شغل بهتر، خرید خانه، داشتن خانواده‌ی شاد یا هر چیز دیگری می‌تواند دستاوردی موفقیت‌آمیز تلقی شود. موفقیت هر هدفی‌ست که برای رسیدن به آن اشتیاق داریم و بعد از به‌دست آوردنش، احساس غرور و هیجان می‌کنیم.

می‌توانیم بگوییم موفقیت طرزفکری‌ست که برای رسیدن به هدف‌هامان انتخاب می‌کنیم. همان طرزفکری که باعث می‌شود ما رشد کنیم. و البته که به تلاش و کار سخت نیاز دارد و بدون کوشش به‌دست نمی‌آید.

پیش از هر کاری مداد و کاغذ بردارید، یا نوت گوشی را باز کنید و مواردی را یادداشت کنید که می‌خواهید به آنها برسید. سپس مشخص کنید برای رسیدن به هر هدف، چه گام‌هایی باید بردارید. ما با پیشنهاد کردن راهکارهایی برای موفقیت، سفر شما را در راه رسیدن به موفقیت آسان‌تر می‌کنیم.

۱. متعهد باشید

متعهد-بودن

برای به‌دست آوردن انگیزه و رسیدن به موفقیت، باید به کاری که می‌کنید تعهد داشته باشید. فهرستی از هدف‌ها، سطح تعهدتان برای رسیدن به هدف موردنظر و کارهایی را که قرار است برای رسیدن به آن انجام دهید، تهیه کنید.

تمرکز بر هدف بسیار حیاتی‌ست. هر روز ۱۵ دقیقه به برنامه‌ریزی و حرکت به‌سوی هدف مشخص‌شده، اختصاص دهید. به‌این ترتیب هدف را فراموش نمی‌کنید.

لازم است انتظار واقع‌بینانه از خودتان داشته باشید و هدف‌تان قابل‌دسترسی باشد. اگر نمی‌توانید روی آن تمرکز کنید و به آن متعهد نیستید، لازم است هدف را کمی تغییر دهید.

گاهی درمیان گذاشتن برنامه‌ها با افراد خانواده یا دوست نزدیک، انگیزه‌ی ما را تازه نگه می‌دارد. حمایت اطرافیان سطح تعهد ما را نسبت به هدف‌مان بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید:   ۱ + ۱۰ تکنیک برای خودانضباطی و تاثیر آن در زندگی

۲. در طول مسیر بیاموزید

گذشته از تمرکز بر هدف و نتیجه، به گام‌های کوچکی که برمی‌دارید، توجه کنید. از هر موفقیت کوچکی در راه رسیدن به هدف خوشحالی کنید. برداشتن هر گام را ماجراجویی کوچکی بدانید که می‌توانید برای آن هیجان‌زده شوید. در هر مرحله اطلاعات بیشتری کسب کنید و دانش خود را بالا ببرید. رشد کردن از همین راه اتفاق می‌افتد.

اگر مسیر خسته‌کننده باشد، چالش‌برانگیزتر خواهد شد. گام‌ها را کوچک و ساده برنام‌ریزی کنید و نگاه‌تان رو به جلو باشد.

۳. سخت تلاش کنید

تلاش کردن

بهتر است با خودمان روراست باشیم. موفق شدن بدون تلاش و سخت‌کوشی به‌دست نخواهد آمد. اگر لازم است از دیگران کمک بگیرید. داشتن دایره‌ی دوستان و همکاران کاربلد، مسیرتان را ساده‌تر خواهد کرد. خسته نشوید و انگیزه را فراموش نکنید.

تلاشگری چیزی نیست که با آن متولد شوید. این باور که ما نمی‌توانیم و توانایی رشد نداریم، از ذهنیت اشتباه می‌آید. زمانی که شرایط سخت می‌شود، باید به‌دنبال راه‌هایی برای بهبود مهارت‌ها و تلاش بیشتر برای رسیدن به موفقیت باشید.

تلاش و سخت‌کوشی اهمیت زیادی دارد. آموختن مهارت‌های متنوع، توسعه‌ی دانش و تلاش کردن، کلید موفقیت است. شکست بازتاب توانایی ماست. با بالا بردن توانایی و مهارت‌ها، یاد می‌گیریم چطور به موفقیت برسیم.

۴. از محدودیت‌ها فراتر روید

خیلی از افراد در محدوده‌ی کوچکی باقی می‌مانند، چراکه از بیرون آمدن از منطقه‌ی امن خود می‌ترسند. منطقه‌ی امن زندگی، شامل همه‌ی داشته‌های آشناست. همه‌ی توانایی‌هایی که از داشتن‌شان آگاه هستیم. همه‌ی مهارت‌هایی که بلدیم. راه‌هایی که قبلا هم رفته‌ایم و هیچ چالشی پیش روی ما نمی‌گذارد.

اجازه ندهید ذهن محدود و ترسان بماند. می‌توانید کمی از معمولی‌ بودن فراتر روید. درصورتی‌که باور کنید می‌توانید به نسخه‌ی بهتری از خودتان تبدیل شوید، گام‌های مسیر را پیدا می‌کنید.

۵. مثبت باشید

مثبت-باشید

داشتن طرز فکر مثبت یعنی اعتماد کردن به خودتان و توانایی‌هاتان. به‌جای فکر کردن به نداشته‌ها، به دانش و توانایی‌تان در روبه‌رو شدن با چالش‌ها فکر کنید و اعتماد به‌نفس داشته باشید.

مانند کودکی باشید که راه رفتن را می‌آموزد و با وجود زمین خوردن، باز تلاش می‌کند بایستد و راه برود. دستیابی به موفقیت و راه‌های رسیدن به آن با ناامیدی و دست‌کم گرفتن خودتان سر سازگاری ندارند.

بیشتر بخوانید:   مفهوم روانشناسی خجالت چیست؟

۶. ریسک کنید

می‌خواهید به جایگاه بالاتری از امروز برسید؟ لازم است کمی ریسک کنید. نیازی نیست بی‌پروا پل‌های پشت سرتان را خراب کنید. اگر از کارتان راضی نیستید، استعفا دهید! این جمله‌ی آشنا هم درست است و هم گمراه‌کننده. درواقع اگر از کارتان راضی نیستید، باید باتوجه به شرایط کنونی، ببینید بهترین راه کدام است. رفتن به کلاس آموزشی برای بالا بردن مهارت‌ها؟ تقویت شبکه‌ی ارتباطی و همکاران؟ عوض کردن زمینه‌ی کاری؟ زمانی‌که مسیر مقابل را برای خودتان روشن کردید، می‌توانید ریسک تغییر را بپذیرید.

۷. شبکه‌ی اجتماعی قدرتمند بسازید

شبکه-ی-اجتماعی-قدرتمند

انجام دادن کارها به‌تنهایی سخت است. وجود سیستم حمایتی قدرت‌مند هر کاری را ساده‌تر می‌کند. حمایت عاطفی حس امنیت، همدردی و آسودگی به شما می‌دهد. کسانی که شما را تشویق می‌کنند، اعتماد به‌نفس‌تان را بالا می‌برند.

کسانی که دانش و توانایی بیشتری دارند، با توصیه، پیشنهاد و راهنمایی‌های به‌موقع، منبع ارزشمندی برای رسیدن به موفقیت به‌شمار می‌روند. منتور، دوست، همکار یا خانواده در راه رسیدن به موفقیت کمک موثری به‌حساب می‌آیند.

۸. به فکر تقویت اراده باشید

روانشناسان روی گروهی از افراد تحقیق کردند و عملکرد آنها را در کودکی و بزرگسالی مقایسه کردند. آنها متوجه شدند افرادی که در بزرگسالی به موفقیت رسیده‌اند، دارای یک سری ویژگی بوده‌اند. یکی از آن ویژگی‌ها اراده و پشتکار است.

داشتن اراده و پشتکار در انجام کار، چیزی نیست که مانند رنگ چشم قابل تغییر نباشد. مهارت را می‌توان کسب کرد. به تعویق انداختن رضایت، استقامت و تحمل در روبه‌رو شدن با چالش‌ها و منتظر ماندن برای دریافت پاداش، از جمله کلیدهای موفقیت به‌حساب می‌آیند.

گاهی پرت کردن حواس به تقویت اراده کمک می‌کند. مانند زمانی که هوس خوراکی خارج از رژیم غذایی موردنظرتان را کرده‌اید. در چنین شرایطی حواس‌تان را پرت کنید تا هوس چیپیس و شکلات شیرین را فراموش کنید.

اراده با تمرین کردن تقویت می‌شود. این کار به زمان و کوشش نیاز دارد. از هدف‌های کوچک آغاز کنید و خواهید دید برای رسیدن به هدف‌های بزرگ‌تر، اراده‌ی محکم‌تری دارید.

۹. سرسخت باشید

ذهن سرسخت برخلاف اسمش انعطاف‌پذیر است و درمقابل مانع‌های پیش رو، تلاش زیادی می‌کند. افراد سرسخت دیدن مانع را به فرصتی برای نشان دادن توانایی خودشان می‌بینند. آنها احساس می‌کنند بر سرنوشت خود کنترل دارند، توانایی خود را می‌شناسند و با تعهد به هدف‌شان تلاش می‌کنند.

بیشتر بخوانید:   اصلا چرا دروغ؟

برای این‌که ذهن سرسخت‌تری داشته باشید، لازم است خودتان را باور کنید. مکالمه‌های درونی سرزنش‌گر را متوقف کرده و مثبت و دلگرم به نتیجه بمانید.

حتا زمانی که شکست می‌خورید، به راه‌هایی تمرکز کنید که بتوانید مهارت بیشتری به‌دست آورید. دست از تلاش کردن نکشید.

۱۰ . هوش هیجانی را دست‌کم نگیرید

هوش-هیجانی

قدیم‌ترها باهوش بودن تعریف متفاوتی داشت. اکنون داشتن هوش هیجانی یا هوش عاطفی یکی از فاکتورهای تعریف باهوشی‌ست. هوش هیجانی به توانایی درک احساس، استفاده از احساسات و استدلال براساس آنها اشاره دارد. کسی که از هوش هیجانی برخوردار است، هم به حس خودش آگاه است و هم حس دیگران را درک می‌کند.

با توجه به احساسات و عامل ایجاد آنها می‌توانید هوش عاطفی خود را تقویت کنید.  گاهی لازم است به عقب برگردید و بی‌طرفانه به موضوع نگاه کنید. سرکوب احساس روش درستی برای مدیریت آن نیست. از سوی دیگر، با شنیدن حرف دیگران، توجه به زبان بدن و نشانه‌های غیرگفتاری آنها، می‌توانید راحت‌تر دیگران را درک کرده و با آنها ارتباط برقرار کنید. ارتباط راحت‌تر با دیگران، به ساختن شبکه‌ی اجتماعی کمک می‌کند و درک احساس خودتان، در تقویت اراده و سرسختی اثر دارد.

سخن پایانی

با مرور ۱۰ راز موفقیت، اکنون دیگر شما هم راهکاریی برای موفقیت بلدید. معیار ثابتی برای موفقیت وجود ندارد. هیچ میان‌بری درکار نیست و کسی موفقیت را به ما هدیه نمی‌دهد. با مشاهده و دقت به عادت‌های افراد موفق، یاد گرفتن تاکتیک و استراتژی‌های تازه برای رسیدن به هدف‌ و بالا بردن مهارت‌ها‌ی‌تان به هدف‌هایی که تعریف کرده‌اید، خواهید رسید.