5 تکنیک موثر مذاکره برای زنان

تکنیک موثر مذاکره
تکنیک موثر مذاکره برای زنان

طبق آخرین تحقیقات موسسات بین‌المللی کار، حدود 20 درصد از زنان که پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار می‌شوند، در ارتباط با دستمزدشان مذاکره نمی‌کنند. زنان در مصاحبه‌های شغلی از میزان درخواستی درآمدشان حرفی نمی‌زنند و تصمیم‌گیری درباره‌ی این مساله را به کارفرمایان خود واگذار می‌کنند. آنها معمولا پس از شنیدن حقوق و میزان دستمزد، تصمیم می‌گیرند که کار را قبول کنند یا نه، در غیر اینصورت برای افزایش پرداختی خود چانه نمی‌زنند. به‌همین خاطر یکی از دلایل درآمد پایین خانم‌ها در مقایسه با مردانی در شرایط مشابه‌شان، همین موضوع است.

اگر بخواهیم به روند مذاکرات بین مردان و زنان بپردازیم، متوجه خواهیم شد که مردان بیشتر از زنان در مذاکرات پیش‌قدم بوده‌اند، در صورتی‌که بیشتر زنان یا اصلاً مذاکره نمی‌کنند و یا از تکنیک‌های مذاکره‌ی ناکارآمدی برای مذاکرات خود استفاده می‌کنند.

پس از بررسی‌های انجام شده برای یافتن دلیل عدم تمایل زنان برای شرکت در انواع مذاکره، به این نتیجه رسیده‌اند که یکی از مهم‌ترین دلایل شرکت نکردن زنان در مباحث، ترس از عدم موفقیت در مذاکره است، اما خوش‌بختانه مهارت مذاکره با بهره‌مندی از تکنیک های اصولی آن، قابل بهبود و توسعه‌‎پذیر است.

در ادامه‌ی این مقاله پنج تکنیک موثر مذاکره برای زنان را معرفی خواهیم کرد تا بانوان بتوانند با تکیه بر آن مهارت‌های مذاکره را در خود تقویت کرده و عملکرد بهتری داشته باشند.

تکنیک های مذاکره

پیش از آنکه به بررسی تکنیک های مذاکره بپردازیم، نکته‌ای را باید مدنظر قرار دهید. برای مذاکرات  قوانین مطلقی وجود ندارد. درواقع در به‌کارگیری تکنیک های مذاکره علاوه‌بر قوانین حاکم بر آن، از فن بیان شما هم تاثیر می‌پذیرد. فن بیان تا حد بسیار زیادی وابسته به تجربیات شخصی‌تان است.

این که شما در چه محیطی زندگی کرده‌اید و چگونه با دیگران ارتباط برقرار کرده‌اید. همه‌ی اینها آموزش‌های غیر مستقیمی‌ست که موجب شکل‌گیری فن بیان و نحوه‌ی برخورد شما هستند. بنابراین علاوه بر به کارگیری تکنیک‌های پیش رو، لازم است که به نحوه‌ی صحبت کردن خود دقت کنید و سعی کنید با تسلط وارد گفت‌و‌گو شوید.

بیشتر بخوانید:   چگونه ذهن باز را در خود پرورش دهیم؟

هوش هیجانی خود را تقویت کنید

تقوین هوش هیجان

برای اولین تکنیک از تکنیک‌های مذاکره زنان، می‌توان به تقویت هوش هیجانی اشاره کرد. برای تقویت هوش هیجانی، افزایش سطح آگاهی از احساسات خود و دیگران موضوع مهمی‌ست؛ بدین‌ترتیب با کسب آگاهی از احساسات اطرافیان خود می‌توانید اعتمادبه‌نفستان را برای شرکت در مذاکرات افزایش دهید.

تقویت هوش هیجانی نه‌تنها منجر به کاهش نوسانات احساسی خواهد شد، بلکه می‌تواند در کنترل عواطف شما هم نقش مهمی داشته باشد. در زمانی‌که بتوانید در مذاکرات خود به واکنش‌های اطرافیان توجه ‌ویژه‌ای داشته باشید، این هوش نقش موثرتری خواهد داشت.

مطالعات نشان داده ‌است که زنان اضطراب بیشتری را نسبت به مردان تجربه می‌کنند. به همین‌خاطر  افزایش اعتمادبه‌نفس در زنان می‌تواند منجر به کاهش سطح استرس و اضطراب ‌شود، از آنجایی‌که عدم اعتمادبه‌نفس در زنان می‌تواند در مهارت‌های مذاکره‌ی آنها تاثیرات منفی بگذارد، با تقویت هوش هیجانی خود می‌توانند در بحث عملکرد قوی‌تری از خود نشان دهید.

لزوم آمادگی پیش از شرکت در مذاکرات

تقریبا همه‌ی ما تمایلی به شرکت در اموری که امکان شکست در آن زیاد است، نداریم، به‌ویژه اگر فکر کنیم که در آن کار دارای مهارت لازم نیستیم، اما باید بدانید که هرچقدر بیشتر از کاری بترسید و از آن دور شوید، احساس ترس از آن کار را برای شما سخت‌تر و ناممکن خواهد کرد. صحبت کردن در جمع معمولاً برای خیلی از افراد کاری بسیار سخت و دشوار است. از این‌رو در تکنیک های مذاکره آمده است که همیشه باید قبل از صحبت در جمع آمادگی لازم را به‌دست آورید.

در گام اول برای اینکه آمادگی لازم را در مذاکرات بدست آورید، لازم است که به چیستی و چرایی علت مذاکره بپردازید، قدم بعدی را به تشخیص و تجسم وضعیت مذاکره در ذهن خود اختصاص دهید و در نهایت با تعیین و تشخیص نقش طرفین مذاکره آمادگی لازم را برای شناخت رفتارهای آن‌ها کسب کنید.

بیشتر بخوانید:   فاکتورهای مهم پیشرفت شغلی

احساسات مثبت را در خود پرورش دهید

احساسات مثبت

هنگامی‌که زنان احساسات مثبت را در خود پرورش می‌دهند، درواقع به بهبود تاثیر توانایی‌های خود در تفکر خلاق کمک زیادی می‌کنند. این مسئله در نهایت منجر به افزایش تمایل آنها برای یافتن راه‌حل‌های سودمند شده و توانمندی آنها را برای شرکت در مذاکره افزایش خواهد داد.

معمولاً افراد مثبت‌اندیش دارای افکار خلاقانه‌تر با الگوهای فکری انعطاف‌پذیرتری نسبت به افرادی هستند که غالباً تفکرات‌شان منفی یا حتی خنثی است؛ بنابراین اگر زنان قبل از شروع مذاکره فعالیت‌هایی که منجر به افزایش احساسات مثبت آنها می‌شود را تمرین کنند، مذاکره‌ی آنها هم موفقیت‌آمیزتر خواهد بود. احساسات مثبت به بحث‌های پیروزمندانه ختم می‌شوند.

اعتمادبه نفس خود را افزایش دهید

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم زنان بیشتر نگران این هستند که شاید بحث پیش رو مورد تایید طرف مقابل نباشد و یا فرد موردنظر به آنها اعتماد نکند، درحالی که بیشتر این احساسات تنها ساخته‌ی ذهن خود فرد است و در واقعیت اصلاً اینگونه نیست.

بنابراین زنان بیشتر از اینکه به واقعیت‌های موجود توجه کنند، بیشتر به نداهای درونی خود گوش می‌دهند، حتی اگر این نداها مایوس‌کننده باشند. متاسفانه همین مسئله باعث می‌شود از خیر شرکت در مذاکره بگذرند. پس افزایش اعتمادبه‌نفس می‌تواند نقش زیادی در بهبود مهارت‌های مذاکره‌ی زنان داشته باشد.

به‌کارگیری تکنیک مذاکره‌ی اشتراکی

تکنیک مذاکره ی اشتراکی

مردان در مذاکره به صورت رقابتی و بدون دلسوزی عمل می‌کنند، این مسئله شاید در ابتدا باعث برد آنها در مذاکره شود، اما در بلند مدت منجر به باخت در مذاکره خواهد شد. درمقابل زنان در انجام کارهایی که به آنها محول می‌شود بسیار دقیق و متمرکز عمل خواهند کرد. این تمرکز و وسواس باعث می‌شود که زنان در مذاکره خشن و بی‌اعتنا به‌نظر بیایند، اما تحقیقات نشان داده است که زنان درواقع در مذاکره‌ها به دنبال نتایج برد-برد هستند، این طرز فکر اشتراکی به آنها کمک می‌کند تا در مذاکرات خود عملکرد موفق‌تری در بلند مدت نسبت به مردان داشته باشند. درواقع آنها همه‌ی برد را برای خودشان نمی‌خواهند و به دنبال برد مخاطب خود هم هستند. همین موضوع می‌تواند دلیل خوبی برای تمرکز روی اشتراک نتایج در مذاکره‌ی زنان باشد.

بیشتر بخوانید:   فواید پادکست های انگیزشی و آموزشی

مطمئن باشید که با سخت‌کوشی و پشتکار در هر کاری می‌توانید مهارت لازم را به دست آورید. زنان می‌توانند با کسب مهارت‌هایی که در این مقاله برای افزایش توانمندی در مذاکره به آنها اشاره کردیم، مهارت‌های خود را افزایش داده و به افراد موفق‌تری در گفت‌و‌گوهای خود تبدیل شوند. با آموزش مهارت‌های زندگی، نه‌تنها زنان بلکه هر کسی می‌تواند نتیاج مطلوبی از مذاکرات خود کسب کند.