6 نکته برای مقاومت در برابر مشکلات

مقاومت در برابر مشکلات
مقاومت در برابر مشکلات

شاید امروزه باتوجه به تعدد چالش‌ها، موانع و افزایش سطح استرس، قوی بودن و مقاومت در برابر مشکلات به نظر سخت و دشوار بیاید. همه‌ی ما در زندگی خود سختی‌های بزرگی را تجربه و یا با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم کرده‌ایم. در چنین شرایطی اگر اجازه دهیم که احساسات بد و منفی ما را در خود غرق کنند، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به زندگی خود و اطرافیان‌مان وارد کنیم.

برای مقاومت در برابر مشکلات باید از نظر روحی و احساسی قدرتمند باشید. درصورتی که قدرت مواجهه با مشکلات را نداشته باشید، ممکن است تصمیمات غلطی بگیرید و وضعیت را سخت‌تر کنید. همه‌ی ما در زندگی فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر می‌گذاریم که ممکن است فکر کنیم خارج از توان و تحمل ماست. گاهی‌اوقات حتی نمی‌دانیم برای رفع مشکل‌مان چه کاری باید انجام دهیم. در این مقاله قصد داریم نکاتی را گوشزد کنیم که برای غلبه بر سختی‌ها راهگشا هستند.

نکاتی برای مقاومت در برابر مشکلات

روح و جسم‌تان را قوی کنید

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، هنگامی که از نظر روحی به فردی قوی تبدیل شوید، غلبه بر سختی‌ها در زندگی برای‌تان راحت‌تر از گذشته خواهد بود. طبیعتاً افرادی که قدرت روحی بالایی دارند اعتماد‌به‌نفس‌شان در زندگی هم بیشتر است. به همین خاطر رفع مشکلات هم برای‌شان ساده‌تر از دیگران است. راه‌های افزایش اعتماد‌به‌نفس را بیاموزید.

سعی کنید بیشتر از قبل بیاموزید و هرچه بیشتر بدانید قوی‌تر و با اعتماد‌به‌نفس‌ بیشتری عمل می‌کنید. علاوه بر قدرت روحی و ذهنی، باید به فکر قدرت بدنی خود هم باشید. سعی کنید سه روز در هفته ورزش کنید و برای سلامت جسم‌تان از رژیم غذایی صحیحی تبعیت کنید. موسیقی می‌تواند سطح استرس شما را کاهش دهد. بنابراین موسیقی‌درمانی را به عنوان یکی از راه‌های مقاومت در برابر مشکلات جدی بگیرید.

بیشتر بخوانید:   تجربه فومو: ترس عقب افتادن از دیگران

با مشکلات احساسی برخورد نکنید

برخورد احساسی با مشکلات

یکی از راه‌های مقاومت در برابر مشکلات حفظ روحیه است. در زندگی همه‌ی ما مشکلات و سختی وجود دارد. اگر بخواهید با هر اتفاق سخت یا تلخی، احساسی برخورد کنید، مسلما از پا درمی‌آیید. برای اینکه بتوانید عاقلانه رفتار کنید و مشکلات را با دیدی منطقی حل کنید، باید بتوانید به احساسات نابه‌جای خود غلبه کنید. هر تصمیمی که می‌گیرید باید توجیهی منطقی داشته باشد. به آینده‌ی تصمیم خود فکر کنید و ببینید برای‌تان مفید است یا خیر.

جنبه های مختلف مشکل را بررسی کنید

تحلیل کردن را یاد بگیرید. برای حل‌و‌فصل کردن مشکلات‌تان باید جزئیات را ببینید. هرچه بیشتر به اوضاع مسلط باشید، رفع و رجوع کردن چالش‌ها راحت‌تر خواهد بود. هنگامی که مشکلات‌تان را از جنبه‌های مختلف بررسی کنید، متوجه خواهید شد که همه چیز آنقدر که شما فکر می‌کردید، دشوار به‌نظر نمی‌آید. در این صورت توانایی شما برای غلبه بر سختی ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.

لازم نیست همیشه خود را محکم نشان دهید

محکم بودن

باور برخی از افراد درباره‌ی قوی بودن این است که همیشه و در هر حالتی خود را قوی نشان دهند. بدیهی است که این تفکر بسیار غلط است، به‌خصوص در مواقعی که درحال کلنجار رفتن با مشکلی بزرگ در زندگی‌تان هستید. هیچ اشکالی ندارد که گاهی ضعیف باشید یا حتی گریه کنید. گریه کردن به شما کمک می‌کند تا انرژی‌های منفی خود را تخلیه کنید. بدین‌ترتیب شما با فکر بازتری به سراغ حل مشکلات‌تان خواهید رفت. اگر در بین دوستان یا خانوه‌ی خود کسی را دارید که بتوانید برای او درد ‌و ‌دل کنید، از این نعمت استفاده کنید. گاهی فقط بیان احساسات می‌تواند قدرت ما را برای مقابله با مشکلات‌مان افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:   خودادراکی به چه معنا است؟

خودتان را دوست داشته باشید

یکی از دردناک‌ترین اتفاقات برای هر فردی فراموش کردن خودش است. به خاطر داشته باشید اول از هرچیزی باید خودتان را دوست داشته باشید و برای خود ارزش قائل شوید. تنها در این صورت است که دیگران نیز شما را دوست خواهند داشت. برای مقاومت در برابر مشکلات باید ابتدا برای خودتان ارزش قائل شوید و بدانید که قدرت غلبه بر سختی‌ها را دارید، پس نباید منتظر باشید تا دیگران مشکلات‌تان را حل کنند، بلکه باید خودتان اقدام کنید و در صورت لزوم از اطرافیان خود نیز کمک بگیرید.

مشکل‌تان را بزرگ نکنید

بزرگ کردن مشکلات

عادت مخربی که می‌تواند صدمه‌ی زیادی به سبک زندگی ما وارد کند، بزرگنمایی مشکلات بیش از چیزی‌ست که واقعاً هستند. سعی کنید مشکلاتتان را همانطور که هست ببینید، نه کمتر و نه بیشتر. سپس از جنبه‌های مختلف مشکل‌تان را بررسی کنید، به علاوه دید شما به موضوع باید منطقی و به دور از هرگونه احساساتی باشد، تنها در این صورت  است که توانایی مقاومت در برابر مشکلات را به دست خواهید آورد.

گذشته را رها کنید

گذشته را رها کنید، هرچقدر هم که دردناک باشد نباید اجازه دهید که بر حال یا آینده‌ی شما تاثیر بگذارد. گذشته‌ی شما هویت شما را تعریف نمی‌کند. شکست‌های تان هویت شما را تعریف نمی‌کنند، پس از گذشته درس بگیرید، اما آن را رها کنید. هویت خود را با موفقیت‌ها و عملکرد حال حاضرتان تعریف کنید.

به‌خاطر داشته باشید که هیچ اشکالی ندارد اگر گاهی وقت‌ها خسته و ناامید باشید، همیشه لازم نیست که تظاهر به قوی بودن کنید، اما در سختی‌ها درجا نزنید تا بتوانید با غلبه بر سختی ها قدرت روحی خود را بازگردانید. برای هر غم و مصیبتی به اندازه‌ای که لازم است سوگواری کنید، اما در آخر باید بایستید و برای آینده‌ی خود و عزیزان‌تان تلاش کنید. گاهی باید بجنگید. گاهی باید صلح کنید و گاهی بگذرید. در آخر این شما هستید که تصمیم می‌گیرید با مشکلات خود چه کار کنید.