بی حوصلگی در محل کار را جدی بگیرید

بی حوصلگی در محیط کار
بی حوصلگی در محل کار را جدی بگیرید

بی حوصلگی احساس ناخوشایندی‌ست که با نارضایتی، بی‌قراری و خستگی همراه است. زمانی که بی‌حوصله می‌شویم، با وجود اینکه احساس نیاز به فعالیت داریم، باز هم انگیزه‌ای برای اقدام به عمل نداریم. گاهی بی حوصلگی حتی به محیط کاری‌مان هم سرایت می‌کند.

آیا می‌دانید دلایل بی حوصلگی در محل کار چیست؟ آیا علاقه به شغل‌مان می‌تواند از بی حوصلگی در محل کار جلوگیری کند؟ در این مقاله از سایت همراهتم قصد داریم به بررسی علت بی حوصلگی در محل کار بپردازیم. مطالعه‌ی این مقاله کمک می‌کند با دلایل این موضوع و راهکارهای از بین بردن آن آشنا شویم.

چرا در محل کار بی‌حوصله هستیم؟

اولین قدم برای مقابله با بی حوصلگی، درک دلایلی‌ست که منجر به این حالت می‌شود. بی‌حوصلگی می‌تواند توسط عوامل تعیین‌کننده‌ی مختلفی ایجاد شود. درست است که شرایط کسل‌کننده، این احساس را در شخص بیدار می‌کند، اما ممکن است خود او هم مستعد چنین حسی باشد. همان‌طور که گفتیم عوامل شناختی، عاطفی، انگیزشی و محیطی می‌توانند باعث بی‌حوصلگی در محیط کاری شوند.

عللی که منجر به بی‌حوصلگی در محیط کار می‌شوند

نداشتن هدف مشخص

نداشتن هدف مشخص

افرادی که در شغل خود هدف مشخصی ندارند، کم‌کم شور و علاقه‌ی خود را برای کارکردن از دست می‌دهند. برای مثال کارمندانی که برای مدت طولانی در سمت ثابتی مشغول به‌کار هستند به‌مرور به روال تکراری روزهای‌شان عادت می‌کنند و دچار بی‌انگیزگی و سپس بی‌حوصلگی می‌شوند.

استفاده نکردن از توانمندی‌ها

هنگامی که شرح وظایف ما در محل کار، آنقدر چالش برانگیز نباشد که از تمامی توانایی‌ها و استعدادهای‌مان استفاده کنیم، کم‌کم هیجان اولیه،‌ جای خود را به بی‌حوصلگی می‌دهد. یکنواختی و کسالت باعث خستگی ذهنی می‌شود، به‌طوری‌که حتی این موضوع ممکن است باعث شک فرد در ارزشمندی شغلی او شود.

بیشتر بخوانید:   راه‌هایی برای بهبود مهارت های توسعه فردی

عدم تمرکز در کار

عدم-تمرکز-در-کار

خارج از محیط کار مسائل زیادی وجود دارند که ممکن است فکرمان را به خود درگیر کنند، اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که نباید اجازه دهیم این مشکلات به‌ محیط کارمان وارد شوند، زیرا این موضوع به‌راحتی می‌تواند توجه و انرژی ما را  از کارمان منحرف کند و زمینه‌ساز خستگی و بی‌حوصلگی شود.

اتلاف وقت

اگر نتوانیم از زمانی که در محیط کاری دراختیار داریم، به درستی استفاده کنیم، ذهن‌مان آماده‌ی این می‌شود که مدام از زیر کار در برود. وقتی حضور ما در محل کار بازدهی مناسبی نداشته باشد، پیش از اینکه شغل‌مان را از دست بدهیم، توجه، تمرکز و درنتیجه حوصله‌ی خود را از دست می‌دهیم.

عدم علاقه به شغل

یکی از اصلی‌ترین دلایل بی‌حوصلگی در محیط کار عدم علاقه به کارمان است. وقتی کاری که می‌کنیم را دوست نداشته باشیم، برای آن انرژی هم صرف نمی‌کنیم. همین موضوع می‌تواند موجب بی‌حوصلگی ما در محل کار شود.

میل به تجربیات جدید

میل به تجربیات جدید

برخی افراد بیشتر از دیگران به دنبال تازگی هستند. افرادی که دائماً به دنبال تنوع، هیجان و تجربیات جدید هستند، زودتر از دیگران احساس بی‌حوصلگی می‌کنند زیرا زندگی عادی و روزمره را پیش پا افتاده و کند می‌دانند. افرادی که روحیه‌ی ماجراجویی داشته باشند در شغلی که پیچیدگی خاصی نداشته باشد، به سرعت به بی‌حوصلگی مبتلا می‌شوند.

محیط کاری خشک

محیطی کاری که نتواند آزادی در تصمیم‌گیری را به شما هدیه دهد، می‌تواند باعث دلزدگی و درنتیجه بی‌حوصلگی شما شود. محدودیت و فقدان استقلال، کارمندان را برای رشد و پیشرفت شغلی و حتی ثبات شغلی بی‌انگیزه می‌کند.

بیشتر بخوانید:   باید و نبایدهای محیط کار

عدم خودآگاهی

افرادی که فاقد خودآگاهی عاطفی هستند، بیشتر در معرض کسالت قرار می‌گیرند. آنها حتی ممکن است قادر به تشخیص بی‌حوصلگی خود هم نباشند و درک این موضوع سخت باشد که به چه چیزی نیاز دارند. ناتوانی در شناسایی احساسات و ندانستن آنچه که ممکن است آنها را راضی کند می‌تواند فرد را مستعد کسالت و بی‌حوصلگی کند.

راهکارهایی برای رفع بی حوصلگی در محیط کار

رفع بی حوصلگی در محیط کار

حال که با علل بی حوصلگی در محیط کار آشنا شدیم، می‌دانیم که این مشکل خود‌به‌خود از بین نمی‌رود و برای رفع آن نیاز است، خودمان دست به کار شویم. در ادامه به راه‌هایی که می‌تواند در این موارد به شما کمک کند اشاره خواهیم کرد.

با انتظارات خود از کارتان آشنا شوید

هنگامی‌که بدانید از شغل مورد نظر خود دقیقا چه می‌خواهید، می‌توانید برای خود انگیزه ایجاد کنید. اهداف شغلی خود را یادداشت کنید و سعی کنید در مسیر دستیابی به آنها گام بردارید. برای کشف اهداف‌شغلی‌تان وقت بگذارید و مدام آنها را به خود یادآوری کنید.

استراحت کردن را فراموش نکنید

استراحت در محیط کار

استراحت یکی از ضروری‌ترین مواردی‌ست که می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند. هرچه میزان موفقیت شما در کارتان افزایش یابد، ضرورت وجود زمانی برای استراحت نیز برای‌تان بیشتر احساس خواهد شد، بنابراین قدرت یک استراحت کوتاه را دست‌کم نگیرید.

مهارت‌های تازه‌ای بیاموزید

همیشه درحال یادگیری باشید. در وقت آزاد خود موضوعات جدیدی بیاموزید و مهارت‌های جدید مرتبط با کارتان را یاد بگیرید، زیرا این مساله کم‌کم باعث افزایش حس ارزشمندی در شما خواهد شد و  از بی‌حوصلگی در محیط کار نیز جلوگیری خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:   ۱۲+ ۱ نمونه از کلیدی‌‌ترین مهارت‌های توسعه فردی

بی حوصلگی در محیط کار می‌تواند باعث از دست رفتن شغل‌تان شود، پس اگر وجود چنین مشکلی را در محیط شغلی خود حس می‌کنید، ابتدا علت بی‌حوصلگی خود را شناسایی کنید و سپس برای رفع آنها تلاش کنید.