اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره-ازدواج
اول مشاوره بعد ازدواج

حتما شما هم این جمله را شنیده‌اید: «ان‌شاء‌الله‌عروسیت». جمله‌ی معروف ما ایرانی‌ها که از دهان خیلی از بزرگتر‌ها شنیده‌ایم. آرزویی که خوشبختی‌مان را به ازدواج گره می‌زند. اما کاش ماجرا همین‌قدر ساده بود. کاش ازدواج  فقط همان اتفاق رمانتیکی بود که کارتون‌های روز‌های بچگی‌مان نشانمان می‌دادند. ازدواج یکی از تصمیمات بزرگی‌ست که در زندگی برای خیلی‌های‌مان پیش می‌آید. انتخاب فردی برای باقی عمر کار ساده‌ای نیست. پیش از اینکه همسری را انتخاب کنیم، باید خودمان را بیشتر بشناسیم. این شناخت به ما کمک می­کند کسی را انتخاب کنیم که مناسب‌مان باشد و ما هم برای او مناسب باشیم.

مشاوره‌ی پیش از ازدواج به ما کمک می‌کند در­کنار انتخاب صحیح، درک درستی از خود و خواسته‌هایمان داشته باشیم. به همین خاطر افراد زیادی پیش از اینکه کسی وارد زندگی‌‌شان شود با مراجعه به مشاوره‌ی ازدواج برای این تصمیم مهم آماده می‌شوند. این مشاوره نوعی همفکری تخصصی‌ست که به ما کمک می‌کند برای ازدواج آماده شویم. در این همفکری می‌توانیم نقاط قدرت و ضعف‌مان را ببینیم. چیزی که بخشی از پایداری ازدواج‌مان را تضمین می‌کند.

خود‌شناسی در مشاوره‌ی قبل از ازدواج

همه‌ی ما برای گرفتن تصمیمات درست زندگیمان با کسانی مشورت می‌کنیم که در­مورد آن اطلاعات کافی داشته باشند یا به اصطلاح چندتایی پیراهن بیشتر از ما پاره کرده باشند. مشاوران و زوج‌درمانگران می‌توانند ما را به شناخت درستی از خودمان برسانند.

در جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه می‌گذرد؟

در این جلسات تقریبا دربار‌‌ی همه­‌چیز صحبت می‌شود. هر­چیزی که بعد از ازدواج با آن رو‌به‌رو می‌شوید، می‌تواند موضوع صحبت‌های‌تان باشد. شما در­کل درمورد موضوعات مرتبط با ازدواجتان صحبت می‌کنید. مانند:

  • امور مالی
  • ارزش، نگرش و باور‌ها
  • مسئولیت‌ها
  • محبت و رابطه‌ی جنسی
  • تمایل به بچه‌دار شدن
  • روابط خانوادگی
  • تصمیم‌گیری
  • مقابله با خشم
  • مقدار شناخت از یکدیگر
  • مهارت‌های حل مشکل
بیشتر بخوانید:   مهارت عشق ورزیدن در زندگی مشترک

مزایای مشاوره‌ی قبل از ازدواج 

برگشتن از راه رفته، کار سختی است. از بهترین کار‌هایی که می‌توانیم در حق خودمان بکنیم این است که برای شروع زندگی مشترک به مشاوره‌ی قبل از ازدواج برویم. این کار ما را برای گرفتن این تصمیم جدی آماده می‌کند. در کنار همه‌ی اینها، این جلسات مزایای دیگری هم دارد:

مزایای-مشاوره-ازدواج

  • مهارت‌های حل مساله را یاد بگیریم: مشاوره‌ی قبل از ازدواج به ما کمک می‌کند تا ارتباط درست را یاد بگیریم، با مهارت‌های شنیدن و گفت‌و‌گو آشنا شویم و حتی برای سکوت به موقع هم آموزش ببینیم. ارتباط موثر نتیجه‌ی خوبی‌ست که از این جلسات به دست می‌آوریم.
  • روی جنبه‌های مثبت تمرکز کنیم: ما و فرد موردنظرمان می‌توانیم روی جنبه‌های مثبت رابطه‌ی خودمان تمرکز کنیم و برای تقویت‌شان تلاش کنیم.
  • رفتار‌های نا­درست را از بین ببریم: این جلسات به ما کمک می‌کنند رفتار‌های غلط‌مان را بشناسیم و آنها را اصلاح کنیم.
  • اضطراب‌مان را کم می‌کند: خیلی از زوج‌ها برای شروع زندگی‌‌شان اضطراب زیادی دارند. گاهی این اضطراب‌ها به‌جا هستند و گاهی نا‌به‌جا. در این جلسات فرق هر‌دوی اینها را می‌فهمیم تا برای از بین بردنشان راه درستی پیدا کنیم.

برای یک مشاوره خوب قبل از ازدواج از کجا شروع کنیم؟

آشنایی با این مشاوران، چیزی شبیه پیدا کردن دکتر و مراجعه به آن است. از کسانی کمک بگیرید که به این جلسات رفته‌اند. کمی پرس‌و‌جو کنید. در فضای مجازی بگردید و صفحات زوج‌درمانگر‌ها را پیدا کنید. مطالب آنها را بخوانید. فیلم‌­هایی که منتشر می‌کنند را ببینید. حتما نظرات کاربران را بخوانید. همه‌ی اینها به شما کمک می‌کند تا مشاوری را پیدا کنید که علاوه بر تخصص لازم، تجربه‌ی ­زیادی در این زمینه داشته باشد.

بیشتر بخوانید:   فرزندم تن به ازدواج نمی‌دهد

برخی از مراکز دولتی خدمات رایگان مشاوره در­اختیار‌تان قرار می‌دهند. در­صورت لزوم می‌توانید به این مراکز مراجعه کنید.

در­ابتدا جلسات مشاوره‌ی شما می‌تواند تک نفره انجام شود. می‌توانید قبل از اینکه با فرد مور‌د نظرتان به این جلسات بروید، چند جلسه‌ای را به تنهایی بروید تا به طور کامل از انتظارات و خواسته‌های تان تا ترس‌ها و واهمه‌هایتان صحبت کنید.

معمولا هر دو نفر در تمام جلسات حاضر نمی‌شوند. بنابراین توجه کنید که کسانی که به طور منظم تمامی جلسات را شرکت می‌کنند آمادگی بیشتری برای ازدواج دارند.

در این جلسات معمولا پرسشنامه‌ای به شما داده می‌شود تا تیپ­ شخصیتی شما را پیدا کنند. این کار باعث می­‌شود شما شناخت بهتری از خودتان داشته باشید. در ادامه آنها با پیشنهاداتی که به شما می‌دهند تصمیم‌گیری را ساده‌تر می‌کنند.

در پاسخ این پرسش­نامه، مشخص می‌شود که در مورد خود، یکدیگر و رابط‌‌‌تان چه احساسی دارید. این فرم‌ها به شناسایی نقاط قوت و ضعف رابطه‌ی ­شما می‌کمک کند. نتایج را تفسیر می‌کنید و در مورد زمینه‌های ناراحتی یا اختلاف نظرتان بحث می‌کنید. این پرسشنامه به شما می‌گوید که آیا برای زندگی با هم مناسب هستید یا خیر.

مشاور-ازدواج

بهترین زمان برای مراجعه به مشاور ازدواج

بعد از آشنایی و پس از خواستگاری رسمی، بهترین زمانی‌ست که می‌توانید به مشاوره روانشناسی مراجعه کنید. حتی می‌توانید قبل از خواستگاری برای سنجیدن فرد مورد نظر این کار را بکنید. بهتر است تا جواب قطعی نداده‌اید چند جلسه‌ای را با مشاور صحبت کنید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

این جلسات فقط برای روز‌های پیش از ازدواج نیست؛ بعد از ازدواج هم کمک بسیار بزرگی به شما می‌کنند. پیدا کردن یک آدم متخصص، کا‌بلد و البته بی‌طرف در اطراف‌مان تقریباً غیرممکن است. برای همین همیشه به زوج‌ها توصیه می‌شود که این جلسات را ادامه بدهند. لازم نیست حتما مشکلی داشته باشید تا به مشاور مراجعه کنید. شما می‌توانید برای بهبود و تقویت همه‌ی جنبه‌های مثبت زندگیتان از این مشاوران کمک بگیرید.