دلایل رایج طلاق عاطفی از دیدگاه روانشناسی

دلایل رایج طلاق عاطفی از دیدگاه روانشناسی

گاهی ممکن است زوجین قبل از طلاق رسمی، از لحاظ عاطفی، فاصله‌ی قابل توجهی باهم برقرار کنند.
سرد شدن روابط میان زوجین و تغییر در عواطف چیزی است که به مرور باعث ایجاد طلاق عاطفی در آن‌ها می‌شود. این نوع طلاق ثبت نوشتاری نمی‌شود، اما به مرور زمان زوج از یکدیگر فاصله می‌گیرند و به اصطلاح طلاق خاموش اتفاق خواهد افتاد.

در ادامه‌ی این مطلب از بلاگ همراهتم به دلایل رایج طلاق عاطفی خواهیم پرداخت.

طلاق عاطفی چیست؟

از دیدگاه روانشناسی طلاق عاطفی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد از لحاظ عاطفی از همسر خود فاصله می‌گیرد. در این شرایط ناخودآگاه تلاش بر این است که احساسات خود را نسبت به یکدیگر از بین ببرند. این حالت که به نوعی مکانیزم دفاعی به حساب می‌آید، زمانی فعال می‌شود که زوجین ادامه‌ی زندگی مشترک با شرایط قبل را تهدیدی برای سلامت روان خود دانسته و می‌خواهند احساسات را از زندگی زناشویی جدا کنند. در بیشتر مواقع دلیل راضی‌کننده‌ای برای در کنار هم زندگی کردن بدون کیفیت و در فقدان عواطف وجود دارد.

در روند طلاق خاموش، طرفین تلاشی برای بازسازی زندگی مشترک خود نمی‌کنند و در بیشتر موارد، بعد از طلاق عاطفی، طلاق رسمی رخ می‌دهد.

چه عواملی باعث بروز طلاق عاطفی می‌شود؟

چه-عواملی-باعث-بروز-طلاق-عاطفی-می‌شود؟-min

در ادامه رایج‌ترین علل بروز طلاق خاموش در میان زوجین برشمرده شده است.

ممکن است طرفین تغییر کرده باشند

در شروع زندگی زناشویی احتمالا زوجین علایق مشترک زیادی دارند، اما به مرور زمان ممکن است هرکدام تبدیل به فرد جدیدی شوند. این امر موجب می‌شود اوقات کمتری را در کنار هم سپری کنند و هریک بخواهد سلیقه و سرگرمی مورد علاقه خود را دنبال کند. یکی از علل بروز طلاق‌های عاطفی از نظر روانشناسی تغییرات شخصیتی افراد در طول زندگی مشترک است.

بیشتر بخوانید:   ازدواج خوب است یا تجرد؟ خوبی‌ها و بدی‌ها

خیانت

خیانت ممکن است به‌راحتی زمینه‌ساز خلل عاطفی زیاد در زندگی و روابط شود. خیانت به خودی خود مبحث قابل توجهی است و به دلایل متفاوتی نظیر مشکلات اقتصادی، توقعات طرفین، عدم برقراری ارتباط درست احساسی و جنسی و بسیاری موارد دیگر رخ می‌دهد. در طلاق عاطفی، ممکن است خیانت جزو اولین مواردی باشد که پدیدار می‌شود و یکی از نشانه‌های اصلی آن محسوب شود.

کمبود صمیمیت

کاهش ارتباط صمیمی میان زوجین یک عامل زمینه‌ساز در بروز طلاق خاموش به حساب می‌آید. از نظر روانشناسی به شمار می‌رود. هرچه فاصله‌ی بیشتری میان زوجین ایجاد شود و تلاشی برای پر کردن این خلاء عاطفی صورت نگیرد، به احتمال زیاد طلاق خاموش رخ داده است.

رنجش رهاشده

از مهم‌ترین دلایل طلاق سفید یا عاطفی از دیدگاه روانشناسی، بروز رنجش در طرفین رابطه است. عدم پذیرش نقاط ضعف، عدم پذیرش اشتباهات گذشته و یادآوری مسائلی که در زندگی زناشویی باعث آزار شده است، می‌تواند در افراد ایجاد رنجش کند. اگر طرفین رابطه واکنش درستی نسبت به رنجش طرف مقابل و خود نداشته باشند و آن را رها کنند، ممکن است در آینده با طلاق عاطفی مواجه شوند.

جر و بحث، دعوا و اختلاف مکرر

جر-و-بحث،-دعوا-و-اختلاف-مکرر-min

در زندگی مشترک، زوجین برای این‌که بتوانند چالش‌ها و موارد مشکل‌زا را پشت سر بگذارند، ممکن است به اختلاف نظر برخورد کنند. بروز جر و بحث میان طرفین رابطه در ابتدا طبیعی است، اما اگر این بحث و اختلافات بر سر مسائل کوچک ادامه‌دار و آزاردهنده شود و بحث و جدال به درازا بکشد، ممکن است رابطه در مسیر طلاق عاطفی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید:   دوستی قبل از ازدواج؛ آری یا خیر؟

عدم صداقت

از اساسی‌ترین دلایل طلاق عاطفی از دیدگاه روانشناسی می‌توان به عدم شفافیت و نبودن صداقت میان طرفین اشاره کرد. زوجی که به راحتی به یکدیگر دروغ می‌گویند، مسائل را از هم مخفی می‌کنند، اشتباهات خود را بازگو نمی‌کنند، به همسر خود اعتماد ندارند و تمایلی هم به بهبود این مشکلات از خود نشان نمی‌دهند، از نظر روانشناسی به طلاق خاموش نزدیک شده‌اند.

حسادت

هریک از زوجین در تعامل با سایر زوج‌ها و افراد دیگر قرار دارد. ممکن است از نظر ظاهری یا مالی، کیفیت و کمیت زندگی خود را با افراد دیگر مقایسه کند. این کار باعث بروز حسادت در افراد می‌شود و در پی آن عدم احساس امنیت ممکن است به بروز طلاق عاطفی منجر ‌شود.

کلام آخر

طلاق عاطفی نوعی غیررسمی از طلاق نوشتاری محسوب می‌شود. زوج‌هایی که به این نوع طلاق دچار می‌شوند، در حقیقت ارتباط باکیفیت و خاصی باهم ندارند. تعامل احساسی و فیزیکی طرفین در این شرایط از بین می‌رود. سوالی که ممکن است بعد از آشنایی با علل طلاق خاموش برای شما مطرح شود این است که بعد از طلاق عاطفی چه باید کرد؟ از آن‌جاکه عوامل بسیار زیادی در روند بروز طلاق سفید نقش دارد، بهتر است پس از آگاهی به آن از مشاوره با روانشناسان متخصص بهره‌مند شوید.