نقش مهم و جدی خانواده در ازدواج فرزندان

نقش خانواده در ازدواج فرزندان
مشارکت والدین و اعضای خانواده احتمال بیشتری برای آوردن همسری بهتر با پیشینه‌های همسان از نظر خانوادگی و تربیت دارد.

مشارکت والدین و اعضای خانواده احتمال بیشتری برای ازدواج فرزندان و آوردن همسری بهتر با پیشینه‌های همسان از نظر خانوادگی و تربیت دارد. با این حال گاهی اوقات بسیاری از زوج‌های جوان آنقدر عاشق هم هستند که نمی‌توانند به درستی تصمیم بگیرند. بنابراین وظیفه و مسئولیت والدین این است که آنها را آگاه کنند، راهنمایی کنند و به خصوص در مورد ازدواج هدایت‌شان کنند. از آن‌جایی که ازدواج یک سفر است که در آن زوجین با طوفان‌ها و امواج زیادی روبرو می شوند، والدین می‌توانند در کنار آنها راهنما و هدایتگران بسیار خوبی باشند. نقش والدین در ازدواج فرزندان انکارناپذیر است.

نقش خانواده در ازدواج فرزندان

نقش خانواده در ازدواج دخترها و پسرهای خود بسیار بااهمیت است. حتی پس از ازدواج، آنها نقشی مشاوره‌گونه دارند. با این حال باید حد و مرزهایی هم وجود داشته باشد. این حد و مرز به این معناست که هر آنچه که بین زن و شوهر اتفاق می‌افتد، والدین از آن آگاه نباشند. والدین آنها هم باید بدانند که چه زمانی اجازه‌ی ورود به مسائل و مشکلات فرزندان‌شان دارند. زوج‌ها هم باید یاد بگیرند که درگیری‌ها و مسائل و مشکلات خود را بدون دخالت والدین‌شان، مدیریت کنند.

درکل نقش خانواده در ازدواج فرزندان، به چگونگی تربیت آنها هم بستگی دارد. شما به عنوان پدر و مادر با نحوه‌ی صحیح تربیت، می‌توانید آمادگی‌های لازم برای ازدواج فرزندان‌تان را به آنها بدهید.

متاسفانه هستند جوانانی که تنها به دلیل خلاص شدن از تنش‌های خانوادگی و مشکلات با پدر و مادر خود تصمیم به ازدواج می‌گیرند. علاوه بر دلیل اشتباه برای ازدواج، ناآگاهی آنها از چگونگی انتخاب درست همسر، می‌تواند نتیجه‌ی بدی به همراه داشته باشد. اما چگونگی برخورد شما با آنها می‌تواند روی انتخاب آنها تاثیر مستقیم بگذارد. اگر شما بتوانید شرایط خوبی را برای تصمیم‌های مهم زندگی‌شان، مانند ازدواج و انتخاب همسر برای‌شان ایجاد کنید؛ مطمئنا نتیجه‌ی آن عالی خواهد بود.

بیشتر بخوانید:   اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

تحقیقات درباره‌ی خودکشی دختران نشان داده است که بسیاری از آنها با علت اختلاف خانوادگی چنین تصمیمی می‌گیرند. آنها نباید احساس کنند که قدرت تصمیم‌گیری‌شان را از دست داده‌اند و هر آنچه شما می‌خواهید را بخواهند. از آنجایی که ازدواج یک تصمیم مهم و بزرگ در زندگی هر کسی به حساب می‌آید، آنها باید در انتخاب همسر مستقل باشند. توجه داشته باشید که فرزندان شما در زندگی مشترک مسئولیتی را می‌پذیرند که باید تا پایان عمر آن را برعهده بگیرند.

استقلال یکی از مهم‌ترین موضوعاتی‌ست که باید هنگام ازدواج داشته باشند. آنها باید بتوانند هنگام تصمیم‌گیری به تنهایی عمل کنند. وابستگی فرزندان به والدین و خانواده باعث بروز اختلافات جدی در زندگی‌شان خواهد شد.

علاوه بر استقلال فردی، آنها باید از نظر مالی هم مستقل باشند. این استقلال مالی تنها، مختص پسران نیست. فرزند دختر شما هم برای ازدواج کردن باید از نظر مالی مستقل باشد تا در هنگام تصمیم‌گیری، نیازهای مالی نداشته باشند. درواقع رفع نیاز مالی نباید دلیل ازدواج دختران باشد. به همین خاطر اگر دست آنها در جیب خودشان باشد، هرگز برای رفع نیازهای مالی خود تن به ازدواج کردن با فردی نامناسب نخواهد داد.

نقش والدین به عنوان راهنمای ازدواج

نقش والدین در ازدواج فرزندان

شما به عنوان والدین فرزند خود باید نقشی راهنماگونه داشته باشید.  از طرفی هر راهنمایی بهتر است به صورت غیرمستقیم صورت گیرد تا نتیجه‌ی بهتری به دست آید. اگر از دوران کودکی به آنها مسئولیت‌هایی متناسب با سن‌شان بدهید، در دوره‌ی جوانی قدرت بیشتری در تصمیمات مهمی مثل ازدواج خواهند داشت.

هرچه تعداد تصمیم‌گیری‌های فرزند شما بیشتر باشد، خیلی راحت‌تر با چالش‌های انتخاب همسر مواجه خواهد شد. علاوه بر این، فرزند شما درک درستی از انتخاب کردن به دست می‌آورد. درواقع او یاد می‌گیرد که مشورت کردن بخش مهمی از تصمیم‌گیری در همه‌ی امور است. به همین خاطر نقش خانواده در ازدواج والدین می‌تواند به صورت غیر مستقیم اهداف شما را همان‌طور که می‌خواهید، دنبال کند.

بیشتر بخوانید:   مهارت عشق ورزیدن در زندگی مشترک

بعضی از خانواده‌ها در ازدواج فرزندان خود هیچ نقشی را به عهده نمی‌گیرند. آنها برای انتخاب همسر، هیچ مداخله‌ای نمی‌کنند و درواقع کاملا منفعل عمل می‌کنند. این چنین خانواده‌هایی فرزندانی نازپرورده بار می‌آورند که برای تصمیمات آنها حتی نظر هم نمی‌دهند. شاید از نگاه برخی افراد چنین خانواده‌ای ایده‌آل به نظر برسد، اما از آن‌جایی که خانواده پایه و اساس هر زندگی را می‌سازد، بدون درنظر گرفتن نظر آنها چندان نمی‌توان به ازدواج فرزندان‌شان خوشبین بود.

خانواده باید چه نکاتی را هنگام ازدواج فرزندان خود به کار ببندد؟

خانواده باید چه نکاتی را هنگام ازدواج فرزندان خود به کار ببندد

به حرف‌های فرزندتان گوش دهید

به عنوان والدین فرزندان خود، موظف هستید که به حرف‌ها و نظرات او درمورد ازدواجش گوش دهید. ابتدا سعی کنید هم دلایل منطقی و هم دلایل احساسی او را درمورد انتخابش بشنوید، سپس با راهنمایی‌های‌تان او را در انتخاب فرد مناسب برای ازدواج هدایت کنید.

زورگویی نکنید

اگر تمایل دارید فرزند شما با شخص خاصی ازدواج کند، نباید او را مجبور به انتخاب کنید. نظر خود را به عنوان یک پیشنهاد مطرح کنید و دلایل منطقی خود را برای این پیشنهاد، مطرح کنید. اگر دختر یا حتی پسرتان را مجبور به ازدواج با شخصی که می‌خواهید بکنید، جز پشیمانی سودی برای او نخواهد داشت. ازدواج اجباری می‌تواند تمام راه‌ها برای ایجاد رابطه‌ی عاطفی بین زوجین را از بین ببرد. درواقع با ازدواج اجباری چشم فرزند شما به روی تمام خوبی‌های همسرش بسته خواهد شد.

لجبازی نکنید

اگر فرزندتان تمایل به ازدواج با شخص خاصی را دارد، به هیچ وجه با او لج نکنید. مقابله کردن شما با فرزندتان، او را بیشتر به دردسر می‌اندازد. به جای موضع‌گیری بهتر است که دلایل خود را برای مخالفت مطرح کنید. حتی بهتر است به نکات مثبتی که در فرد مورد نظر فرزندتان می‌بینید، اشاره کنید و درانتها انتقادات خود را هم مطرح کنید. با این کار به فرزند خود می‌فهمانید که قصد لج کردن با او انتخابش را ندارید و برای انتخاب کردن به او فرصت خواهید داد.

بیشتر بخوانید:   هیپنوتیزم چیست؟

درکش کنید

سعی کنید خودتان را به جای او بگذارید. فرزندان ما از آن ما نیستند. آنها به خودشان و دنیای منحصربه فردشان تعلق دارند. برای اینکه بتوانید آنها را به درستی درک کنید، بهتر است پای صحبت‌های‌شان بنشینید و احساس‌شان را درک کنید. دنیا را از دریچه‌ی چشم آنها ببینید تا بتوانید علت انتخاب آنها را بهتر درک کنید.

به آنها اختیار در انتخاب بدهید

این زندگی آنهاست و باید بتوانند با تصمیمی که می‌گیرند زندگی کنند. آنها را در انتخاب خود آزاد بگذارید. قرار است که سالیان سال با انتخاب خود زندگی کنند و به آن پایبند باشند، بنابراین بسیار مهم است که حرف آخر را در انتخاب برای ازدواج، آنها بزنند.

درنهایت تصمیم گرفته شده باید مورد احترام قرار بگیرد، حتی اگر با نظر شما هم پیش نروند. اگر فرزندان شما هنوز به سن ازدواج نرسیده‌اند، باید بدانید که در آینده شما و خانواده‌تان هم در این مسیر قدم خواهید گذاشت. پس بهتر است که از همین الان تصمیم‌گیری را با آنها تمرین کنید تا زمان ازدواج‌شان از قدرت مهارت در تصمیم‌گیری بهره ببرند.