چه چیزهایی باعث رضایت شغلی خواهد شد؟

چه چیزهایی باعث رضایت شغلی خواهد شد؟
مردم از اصطلاح رضایت شغلی تعریف‌‌های گوناگونی دارند.

مردم از اصطلاح رضایت شغلی تعریف‌‌های گوناگونی دارند. نگاه عمیق به معنا و اهمیت رضایت شغلی بسیار مهم است. اگر تا به حال شنیده اید که کسی از شغل خود شکایت می‌کند، شاید به این دلیل باشد که او رضایت شغلی ندارد. البته بین داشتن یک روز بد و عدم رضایت از کل شغل‌تان تفاوت زیادی وجود دارد. با این حال اگر دائماً نسبت به شغل خود حس نارضایتی دارید، ممکن است لازم باشد به دنبال شغلی باشید که از آن بیشتر لذت ببرید. رضایت شغلی فقط به گاری که می‌کنید مربوط نمی‌شود، شرکت‌ها یا سازمان‌ها رویکردهای متفاوتی دارند که موجب ایجاد تفاوت در رضایت یا عدم رضایت کارکنان‌شان می‌شود.

رضایت شغلی بر اساس احساس ما نسبت به شغل‌مان است، مولفه‌های شغلی که به ما احساس ارزشمندی داده یا اینکه به ما اجازه می‌دهد احساس هدفمند بودن داشته باشیم، در مقابل مولفه‌های بد، مانند ساعت‌های کاری طولانی یا کارهای ناخوشایند و احساس کم ارزش شدن در ایجاد این رضایت نقش مهمی دارد. میزان رضایتی که یک فرد از یک شغل خود دارد، کاملاً به اهداف و ارزش‌های او بستگی دارد. یک نفر ممکن است از داشتن یک شغل ساده و دریافت حقوقی منظم راضی باشد، در حالی که شاید فرد دیگری این نوع شغل را فاقد رضایت و تمایل به چالش‌های حرفه ای بداند. از نگاه علمی علاقه و رضایت شغلی و تعیین معیارهای شغلی شخصی و ایده‌آل شما ممکن است سخت باشد، اما ما با این راهنمای مفید کار را برای‌تان آسان‌تر می‌کنیم.

عوامل موثر در رضایت شغلی

عواملی که رضایت شغلی را برای شما فراهم کند، بسیار زیاد است. به تعداد آدم‌های روی کره‌ی زمین برای انتخاب شغل ایده‌آل دلیل وجود دارد. هرکس باتوجه به خلقیات، شرایط و سبک زندگی و انتظارات مالی می‌تواند رضایت شغلی متفاوتی را تجربه کند . با این وجود عناصر کلیدی مشخصی برای احساس رضایت از شغل و حرفه وجود دارد. کشف این موارد می‌تواند کلید کمک به افزایش  انگیزه در کارکنان باشد.

بیشتر بخوانید:   ۹ راه‌کار برای آن که مهارتهای کلیدی خود را افزایش دهید

امنیت شغلی

نگرانی در مورد اینکه آیا در شش ماه آینده شغلی خواهید داشت یا خیر، موضوعی متداول در ایران است. نداشتن امنیت شغلی، بسیار استرس‌زا است. به همین خاطر کسانی که امنیت کاری داشته باشند، احساس رضایت بیشتری از شغل خود دارند. این موضوع کاملا به شرایط همکاری شما و کارفرما و همچنین نوع قرارداد شما ارتباط مستقیم دارد.

شرایط کاری‌

شرایط کاری

همه‌ی ما به دنبال شرایط کاری بهتر هستیم. اگر محل کار شما فضایی دلپذیر برای گذراندن ساعت کاری‌تان دارد، جایی که بازخوردهای سازنده و بدون آزار و اذیت دریافت می‌کنید، مطمئنا شما هم احساس راحتی بیشتری خواهید کرد و در نتیجه رضایت بیشتری خواهید داشت.

اضافه‌کاری برنامه‌ریزی نشده، انتظارات غیر واقعی و فرهنگ کاری سمی همگی می‌تواند منجر به احساس نارضایتی و تمایل به جستجو برای شغل جدید باشد. کار دیگر شوند. ایجاد یک محیط کاری سالم که بر ارزش حرفه‌ای کارکنان تاکید داشته باشد، منجر به افزایش رضایت شغلی می‌شود.

دستمزد و مزایا

برخی از افراد مشاغل کم‌درآمدی را انتخاب می‌کنند که با به حداقل رساندن فشار روانی، رضایت آنها را فراهم مکند و تعادل کار و زندگی سالم را برای‌شان ممکن سازد. با این حال، برای بسیاری از مردم، دستمزد نقش مهمی در رضایت شغلی دارد. به علاوه مزایایی که کارفرما در اختیار شما می‌گذارد هم در رضایت شغلی شما موثر است.

ارتباطات

ارتباط شفاف و سالم در محل کار باعث می‌شود کارکنان احساس اعتماد و همکاری بیشتری داشته باشند. هرگونه تنش بین همکاران موجب نارضایتی در کار می‌شود. به همین خاطر برای بسیاری از کارمندان، مهم است که بتوانند در صورت داشتن نگرانی، شکایت یا مشکل، با مدیران خود به طور آشکار ارتباط برقرار کنند.

دیده شدن

اگر تلاش زیاد از حدی برای کارتان دارید، شاید به این دلیل باشد که می‌خواهید خودتان را به رئیس یا همکاران‌تان ثابت کنید. اگر کسی احساس کند که تلاش‌هایش در محل کار مورد توجه قرار نمی‌گیرد، مطمئنا بعد از مدتی کم می‌آورد و دست از تلاش برمی‌دارد.

بیشتر بخوانید:   vuca: روش برنامه‌ریزی در دنیای پرهرج‌ومرج امروزی

ارتقای شغلی

ارتقا شغلی

پیشرفت و ترقی در جایگاه شغلی تاثیر مستقیمی روی احساس رضایتمندی دارد. برای پیشرفت شغلی داشتن برنامه‌های کارآمد و مسیرهایی شفاف، بهبود مهارت‌ها و مطالعه برای کسب دانش بیشتر بسیار مهم است. اگر فردی در کار و مرتبه‌ی شغلی خود مدام درجا بزند یا اینکه راه برای ارتقای شغلی او بسته باشد، به این موضوع فلات‌زدگی شغلی می‌گویند. فلات‌زدگی شغلی موجب نارضایتی شغلی خواهد شد.

تنوع شغلی

تنوع شغلی می‌تواند برای ایجاد رضایت کاری حیاتی باشد. علاوه بر این تنوع وظایف در یک عنوان شغلی می‌تواند روحیه‌ی کاری شما را تقویت کند. همه‌ی افراد زمانی که فرصت شرکت در پروژه‌های جذاب و چالش برانگیز را داشته باشند، رضایت بیشتری در شغل خود احساس می‌کنند.

درک تفاوت‌های کارکنان 

زمانی که ما ببینیم کارفرما تفاوت‌های ما و همکاران‌مان را می‌بیند و به آنها اذعان می‌کند، رضایت شغلی بیشتری خواهیم داشت. هیچ کس دوست ندارد با او فقط به عنوان یک عدد یا یک آمار رفتار شود. همه‌ی ما دوست داریم به عنوان یک فرد با ما رفتار شود. این موضوع به معنای شناخت کارمند و احترام به نقاط قوت و تجربیات اوست که باعث می‌شود احساس ارزشمندی بیشتری کند.

 ارزش‌های مشترک با کارفرما

برای همه‌ی ما سخت است، نسبت به هدفی که با آن موافق نیستیم احساس تعهد کنیم. به همین دلیل است که داشتن ارزش‌های مشترک میان ما و شرکت، بسیار مهم است. کار در مجموعه‌ای که با ارزش‌های شما همسو باشد، تمایل شما را برای تلاش صادقانه‌ی بیشتر در آن شرکت افزایش می‌دهد.

مواجهه با ارباب رجوع

مواجهه با ارباب رجوع

ارباب رجوع عنصری‌ست که می‌تواند یک شغل را برای یک نفر لذت‌بخش کند و یا اینکه او را فراری دهد. این مولفه نقش تعیین‌کننده‌ای در احساس رضایت شغلی دارد. برخی افراد از اینکه با عموم مردم در تماس و تعامل باشند، خوش‌شان نمی‌آید. برخی افراد هم از اینکه هر روز با مردم سر و کله بزنند و با آنها در تعامل باشند، لذت می‌برند.

بیشتر بخوانید:   معرفی و خلاصه مدیران بزرگ به دنیا نمی آیند، ساخته می شوند

تعادل بین کار و زندگی

درست است که کار بخش قابل توجهی از زندگی روزمره‌ی ما را شامل می‌شود، اما همه‌ی آن نیست. اگر کاری به زندگی شخصی فرد آسیب بزند و آن را تحت تاثیر نامطلوب قرار دهد، بعد از مدت کوتاهی موجب دلزدگی شغلی خواهد شد.  احترام کارفرما به زندگی شخصی کارکنان و ارائه‌ی حمایت برای تشویق تعادل بین کار و زندگی باعث می‌شود که کارکنان احساس ارزشمندی کنند و با تعهد و شوق بیشتری کار کنند.

درک بیماری از سوی کارفرما

بیشتر ما سالی یکی دو بار مریض می‌شویم و گاهی اوقات این مریضی ممکن است طولانی باشد. برای کارمندان مهم است که برای بهبودی از بیماری احساس امنیت کنند، بدون اینکه نگران از دست دادن شغل‌شان باشند. علاوه بر مریضی کار کردن خانم‌ها در دوره‌های قاعدگی یا بارداری‌شان کار آسانی نیست. درک و توجه به این موضوع از سوی کارفرما می‌تواند روی رضایت شغلی بانوان موثر باشد.

برخی از مردم پیشنهاد حقوق بالاتر را در جاهای دیگر رد می‌کنند تا در شرکتی بمانند که در آن رضایت شغلی بالایی دارند. بیشتر افراد اگر از شغل خود احساس رضایت کنند، سخت‌تر کار می‌کنند و عملکرد بهتری خواهند داشت. در مجموعه‌های کاری که مولفه‌های بالا در آنها رعایت می‌شود، کارکنان مدت طولانی‌تری در آن می‌مانند و با جان و دل کار می‌کنند. در چنین محیط‌های کاری نرخ موفقیت بالاتری در نتایج بهره‌وری وجود دارد. اگر فردی نسبت به کارش احساس شادی، آرامش، ارزش و انگیزه داشته باشد عملکرد او نه‌تنها برای خودش که برای محیط کاری او نیز سودآور خواهد بود.