چطور دوستی های بلندمدت بسازیم؟

دوستی پایه و اساس هر رابطه‌ای‌ست، بنابراین دانستن اینکه چگونه یک دوست خوب باشیم و چه چیزی را باید در آن جستجو کنیم بسیار ارزشمند است. در این مقاله با تاکید بر این که هیچ کس کامل نیست، توصیه‌هایی خواهیم داشت که خودتان و دوستان‌تان را ارزیابی کنید و برای خودتان رابطه‌ای طولانی‌مدت بسازید. از طرف دیگر، احتمالاً می‌دانید که چه چیزی یک دوست خوب را می‌سازد: فردی صادق، قابل اعتماد، برقراری ارتباط آسان با او ، شوخ‌طبع و حمایت. با این حال هر رابطه‌ای به زمان و انرژی نیاز دارد، بنابراین در ادامه چند قانون برای تبدیل دوستان راه مدرسه به دوستانی که سالیان سال در کنار ما باشند را به شما خواهیم گفت.

 

تبدیل دوستان مدرسه به دوستان همیشگی

برابری

بسیار مهم است که بدانید چه میزان عاطفه بین شما و دوست‌تان رد و بدل می‌شود. حتی درمورد مسائل مادی هم باید بین‌تان برابری باشد. اگر در رابطه‌ی شما، یک نفر همیشه گیرنده باشد، بدون اینکه تلاشی برای جبران کند، بهتر است بدانید که رابطه‌ی شما متعادل نیست. درست است که متضادها می‌توانند جذب یکدیگر شوند، اما این نابرابری ممکن است همیشه برای دو طرف سودمند نباشد. اگر یکی همیشه می‌دهد و دیگری همیشه می‌گیرد، دوستی‌شان متعادل نیست و این رابطه در نهایت به کینه ختم خواهد شد.

 

وقت گذاشتن

گاهی اوقات برنامه ریزی کردن می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما اگر نیمی از سال‌تان بدون ملاقات یا ارتباط معناداری با دوست‌تان سپری شود، خیلی‌هم روی ارتباط دوستی خود حساب نکنید.

 

خوش‌قول و قابل اعتماد

از آن دسته آدم‌هایی نباشید که همیشه یک ساعت تأخیر می‌کنند، برنامه‌ها را در آخرین لحظه لغو می‌کنند یا دیگران را در شرایط بلاتکلیفی قرار می‌دهند. وقت شما با ارزش‌تر از زمان دیگران نیست پس خیلی خودخواهانه است که بخواهید زمان آنها را تلف کنید. خیلی شانس بیاورید، دوستان‌تان شما را تحمل می‌کنند و به روی‌تان نمی‌آورند. پس اگر دلیل قانع‌کننده‌ای برای لغو کردن دارید، حواس‌تان باشد که برای برنامه‌ی بعدی، این شما هستید که برنامه‌ریزی می‌کنید.

بیشتر بخوانید:   زبان بدن چیست و چه کاربردی در زندگی ما دارد؟

 

برقراری ارتباط موثر

برقراری ارتباط موثر

انتظار نداشته باشید دیگران ذهن شما را بخوانند. اگر از چیزی ناراحت هستید، آن را مخفی نکنید. اگر نمی‌خواهید کاری را انجام دهید، بهانه‌ای بیهوده نیاورید و دوستان‌تان را فراری ندهید. تمرین کنید که با ارتباط موثر، حرف‌تان را بزنید.

 

کیفیت به جای کمیت

به جای اینکه ده‌ها دوست صمیمی و غیرصمیمی را دور خودتان جمع کنید و انرژیتان را صرف کسانی کنید که رابطه‌ی کوتاهی با آنها خواهید داشت، روی کیفیت رابطه تمرکز کنید. دوستانی را انتخاب کنید که به شما نزدیک‌تر هستند و برای شما ارزش بیشتری دارند. روی کیفیت رابطه با چنین دوستانی تمرکز بیشتری داشته باشید.

حتی داشتن یک دوست واقعی ارزشمندتر از 500 دوست در شبکه‌های اجتماعی‌ست که به ندرت در زندگی واقعی  آنها را می‌بینید.

زباله دان درد دل‌ها نشوید

هیچ‌کس مجبور نیست مدام به درد دل‌های غمگین شما گوش دهد. اگر شما هم دوستی دارید که هر روز هفته با شما تماس می‌گیرد و مدام از زندگی‌اش شکایت می‌کند، در رابطه‌ی خود تجدیدنظر کنید. درست است که یک دوست، فرد قابل اعتمادی در زندگی‌ست و می‌توان مشکلات را با او درمیان گذاشت، اما این را هم درنظر بگیرید که شما مسئول اصلی زندگی او نیستید.

 

قضاوت و کنترل ممنوع

قضاوت و کنترل ممنوع

اگر فکر می‌کنید با نصیحت دیگران به آنها کمک می‌کنید، این کار شما قضاوت است. اگر به جای پیشنهاد دادن، انتقاد می‌کنید و به جای حمایت، کنترل می‌کنید، مطمئنا دوستان زیادی نخواهید داشت. سعی کنید برای آنها احساس امنیت خاطر ایجاد کنید. با انتقاد و ایراد گرفتن آنها از شما فاصله می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:   آیا روانشناسی تعریف واضحی از ایگو دارد؟

 

رشد کردن

رشد کردن با هم می‌تواند به معنای حمایت از یکدیگر باشد. اگر تصمیم دارید در جهت مثبت رشد کنید، به دنبال اهداف مشترک‌تان باشید. دوستان راه مدرسه تا زمانی که دنبال یک هدف هستند با یکدیگر صمیمی می‌مانند. پس سعی کنید اهدافی را پیدا کنید که شبیه به یکدیگرند و برای رشد شما مفید هستند.

 

اعتماد عاطفی

کمی از دور به روابط خود نگاه کنید. آیا دوست شما می‌تواند اسرار و مشکلات شما را حفظ کند؟ حتی درمورد تجربه‌های شادتان می‌توانید به خوشحال شدن او هم اعتماد کنید؟ اگر نه، دوستی شما نمی‌تواند عمیق‌تر شود.

 

شنونده بودن

شنونده بودن

یکی دیگر از موضوعاتی که بسیار مهم است تا دوستی‌های‌تان را پایدار کنید، شنونده‌ی خوب بودن است. درست است که قبل‌تر گفتیم که نباید همیشه مورد هجوم درد و دل‌های دوستان‌مان باشیم، اما باید برای آنها تا جایی که می‌توانیم گوش شنوا باشیم. با تقویت مهارت گوش دادن می‌توانید افرادی مانند دوستان مدرسه را به دوستان همیشگی خود تبدیل کنید.

 

پذیرای تغییرات

در هر رابطه‌ای که باشید، نیاز است برای اصلاح خود تلاش کنید. اگر دوست‌تان چیزی را به شما گوشزد کرد، حتما از آن استقبال کنید. سعی کنید همیشه خود را بهتر از دیروزتان کنید و برای این کار پذیرای بازخوردهایی باشید که از سمت دوستان‌تان دریافت می‌کنید.

 

احترام به مرزها

یکی از موضوعاتی که اغلب مردم وقتی به کسی نزدیک می‌شوند فراموش می‌کنند، احترام گذاشتن به مرزها است. در هر رابطه یا دوستی‌ای، مهم نیست چقدر به هم نزدیک هستید، همیشه مراقب باشید که از مرزها عبور نکنید، این یکی از بزرگترین دلایل تیره شدن روابط است. به مرزها احترام بگذارید و به دوستان خود فضا بدهید و در همه‌ی کارهای‌شان دخالت نکنید.

بیشتر بخوانید:   علم روانشناسی مدرن و کودک درون

 

داشتن دوستان واقعی در زندگی بسیار مهم است، زیرا آنها خیرخواه شما هستند. دوست صمیمی در زندگی فقط زندگی را آسان و سرگرم‌کننده می‌کند. حتی آنها برای بقا هم مهم هستند. در واقع، تحقیقات می‌گویند که دوستان احتمال بیشتری برای افزایش طول عمر به شما می‌دهند. اگر به اطراف خود نگاهی بیاندازید، کسانی که حداقل یک دوست صمیمی دارند، همیشه با انرژی مثبت‌تری پیش میروند و برای زندگی خود ارز بیشتری قائل هستند. دوستان مدرسه‌ی شما جزو بهترین دوستان‌تان خواهند شد، اگر به مواردی که گفته شد عمل کنید.