آشنایی با ویژگی‌های افراد کاریزماتیک

همه‌ی ما افراد کاریزماتیک را می‌شناسیم بدون اینکه بدانیم دقیقا کدام ویژگی‌ها، آن‌ها را متمایز می‌کند. در هر مکالمه‌ای می‌درخشند. صحبت کردن با آن‌ها آرامش‌بخش است. به کلماتی که می‌گویند بسیار دقت می‌کنند. این فرد حتی در سخت‌ترین موقعیت‌ها خودش را کنترل می‌کند و به همین راحتی احساسات ناخوشایندش را نشان نمی‌دهد. آن‌ها نسبت به دیگران تعداد افراد بیشتری را جذب خود می‌کنند و حتی سردترین افراد بعد از یک گپ کوتاه با آنها گرم می‌گیرند. آن‌ها جذاب و الهام‌بخش هستند. شاید فکر کنید چنین افرادی از ابتدای تولد این ویژگی‌ها را داشته‌اند درحالی که این مساله به عنوان یک مهارت شناخته می‌شود. در واقع کاریزماتیک بودن هنری‌ست که برقراری ارتباط موثر در صدر آن قرار می‌گیرد. چنین اشخاصی ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

نحوه‌ی ارتباطات در افراد کاریزماتیک

این افراد مهارت‌های ارتباطی فوق‌العاده‌ای دارند. اگر در محیط کار با آن‌ها سر و کار داشته باشید، خواهید دید که چطور با دیگران برخورد خوبی دارند و به آن‌ها انگیزه می‌دهند. وقتی با کسی ارتباط عاطفی برقرار می‌کنند، به آن فرد احساس امنیت می‌دهند. وقتی از اعضای خانواده‌ی شما باشند، مطممئن باشید هیچ‌وقت طعم تنهایی را نخواهید چشید.

بلوغ در افراد کاریزماتیک

اگرچه آن‌ها شخصیت بسیار قدرتمندی دارند، با این حال کسی که کاریزما داشته باشد، بلوغ هم در رفتار و اعمالش نمایان است. آن‌ها به ارزش‌های توخالی اعتقاد ندارند. همیشه از خرد و دانش خود استفاده می‌کنند. دانشی که در طول سال‌ها زندگی و اندوختن تجربیات گوناگون به دست آورده‌اند. آن‌ها در همه‌ی موارد به شیوه‌ای بالغانه و مسئول رفتار می‌کنند.

بیشتر بخوانید:   4 راه برای درمان خودبیزاری

فروتنی

آن‌ها با وجود محبوبیت و قدرتی که به واسطه‌ی کاریزماتیک بودن‌شان دارند، باز هم فروتنی رفتار می‌کنند. برای دیگران و حتی زیردست‌های خود ارزش قائل می‌شوند و به نظرات آن‌ها اهمیت می‌دهند. از تجربیات دیگران استفاده کرده و با دیگران مشورت می‌کنند.

شفقت و مهربانی

افراد کاریزماتیک دلسوز هم هستند. کاریزما داشتن منجر می‌شود که دلسوز باشید. این افراد به فکر دیگران هستند و برای آن‌ها واقعا دل می‌سوزانند. به همین خاطر است که اغلب آن‌ها به عنوان قهرمان در ذهن‌ها می‌مانند.

معنویت

کاریزما داشتن بدون معنویت، یک قدرت‌طلبی صرف است. کسانی که قدرت داشته باشند و به ارزش‌ها پایبند نباشند، نمی‌توانند برای جامعه و حتی اطرافیان خود مفید باشند. رفتارهای نمایشی پر زرق و برق ممکن است توجه مردم را به خود جلب کند، اما در نهایت جذب کردن افراد باید براساس ارزش‌هایی باشد که عموم مردم آن را قبول دارند.

اعتماد به نفس

ناگفته نماند که افراد کاریزماتیک واقعاً دارای اعتماد به نفس هستند. آن‌ها به توانمندی‌های خود ایمان دارند و سعی میکنند بیشتر از پیش روی خود و نقص‌های‌شان کار کنند. تلاش افراد کاریزماتیک برای بهتر شدن دائمی‌ست. مهم‌ترین کسی که با او در رقابت هستند، خود قبلی‌شان است. آن‌ها سعی نمی‌کنند شبیه شخص دیگری باشند.

زبان بدنی مثبت

یکی از اولین ویژگی‌هایی که در مورد یک شخص کاریزماتیک متوجه می‌شوید زبان بدن گرم، مثبت و بدون تنش آن‌هاست. آن‌ها به راحتی با دیگران تماس چشمی برقرار می‌کنند. موقع مکالمه با یک غریبه خیلی راحت و بدون استرس صحبت می‌کنند و در کل با غریبه‌ها راحت هستند.

بیشتر بخوانید:   تهیه‌ی فهرست شخصی از موارد خودمراقبتی

مهارت‌های گوش دادن

اشخاص کاریزماتیک مهارت گوش دادن دارند. آن‌ها شنوندگان بسیار خوبی هستند. وقتی با آن‌ها حرف می‌زنید به شما گوش می‌دهند، بی قراری نمی‌کنند و مدام حواس‌شان پرت نمی‌شود. یک فرد کاریزماتیک به آنچه گفته می‌شود توجه می‌کند و با علاقه به حرف‌های‌تان گوش می‌دهد. آن‌ها خود را ملزم می‌دانند که در گفتگو درگیر باشند و با همدلی رفتار کنند. زمانی که نیاز به حرف زدن داشته باشید، یک شخص کاریزمادار شنونده‌ی بسیار خوبی برای‌تان خواهد بود.

یادگیری

هرچه با افراد مختلفی رفت و آمد داشته باشید و برخوردهای بیشتری از مردم را ببینید، بیشتر می‌توانید بیاموزید. حتی از افراد بی اعتماد به نفس و پیرو هم می‌توانید یاد بگیرید. آن‌ها می‌توانند به شما بیاموزند که چه چیزهایی اشتباه است و نباید آن‌ها را تکرار کرد. نحوه‌ی صحبت کردن، راه رفتن، نشست و برخاست و حتی طرز فکر افراد کاریزماتیک با دیگران فرق دارد. با توجه کردن به چنین افرادی و الگو قرار دادن آن‌ها موفق خواهید شد، ویژگی‌های کاریزماتیک بودن را در خود تقویت کنید.

کلام آخر

افراد بسیار کاریزماتیک تعادل کاملی بین دو ویژگی صمیمیت و شایستگی دارند. آن‌ها می‌توانند هم احساس اعتماد و صمیمیت را به شما القا کنند و از هم شایستگی‌های‌شان مغرور باشند. راز جذابیت افراد کاریزماتیک هم همین است. توانمندی‌هایی که دارند، آنها را مغرور و سرد نمی‌کند و از طرفی صمیمیت آن‌ها موجب نمی‌شود که چشم روی قدرتی که دارند، ببندند.

نکته‌ی بسیار مهمی که در این موضوع وجود دارد این است که کاریزما داشتن یک ویژگی یا مهارت است که می‌توان آن را به دست آورد و تقویت کرد. اگر سخنرانی‌های تد (TED) را مشاهده کرده باشید، می‌توانید ویژگی‌های افراد کاریزماتیک را در رفتار آن‌ها ببینید. به علاوه برای داشتن مهارت کاریزماتیک لزومی ندارد که فردی برون‌گرا باشید و قدرت رهبری خود را جار بزنید. رفتار و موفقیت‌های شما گویای همه چیز است، حتی اگر درون‌گرا باشید.