10 راه برای پذیرفتن تغییرات بزرگ در زندگی

تغییرات بزرگ در زندگی
پذیرفتن تغییرات بزرگ در زندگی

تغییر در زندگی کاملا اجتناب‌ناپذیر است. شاید بتوان گفت که تنها عامل ثابت در زندگی، همین  تغییر است. با این حال تغییر دائمی هم چیزی نیست که ما همیشه، آماده و پذیرای آن باشیم. در این مقاله از سایت همراهتم 10 راهکار مفید، برای پذیرفتن تغییرات بزرگ در زندگی را با هم می‌خوانیم.

10 راهکار برای کنار آمدن با تغییرات بزرگ در زندگی

  • تغییرات را بپذیرید

گاهی آنقدر درگیر مبارزه با تغییرات می‌شویم که پذیرش آنها را به تعویق می‌اندازیم. انکار نیروی قدرتمندی‌ست که از راه‌های مختلف سعی می‌کند از ما محافظت کند. پذیرش اولیه‌ی تغییرات و اقرار به آنها می‌تواند از استرس شما کم کند. هرچه بیشتر تغییرات را انکار کنید، بیشتر به استرس دچار خواهید شد.

  • باور داشته باشید که حتی تغییر خوب هم می‌تواند باعث استرس شود

تغییر-خوب

گاهی اوقات وقتی افراد با تغییرات مثبتی در زندگی روبه‌رو می‌شوند، مانند فارغ‌التحصیلی یا بچه‌دار شدن، باز هم استرس زیادی دارند یا حتی می‌ترسند. به خاطر داشته باشید که تغییر مثبت هم می‌تواند مانند تغییرات منفی، استرس ایجاد کند. استرس تنها راه واکنش بدن شما به تغییرات است. اشکالی ندارد، حتی زمانی که اتفاق خوبی افتاده است، نگران باشید؛ در واقع این موضوع کاملا طبیعی است.

  • تا حد امکان برنامه‌ی منظم خود را حفظ کنید

هرچه تغییرات بیشتری اتفاق بیفتد، اهمیت این موضوع هم بیشتر می‌شود که تا حد امکان به برنامه‌های خود پایبند بمانید. خوبی برنامه‌های روتین در این است که به مغز شما کمی استراحت می‌دهد. گاهی اوقات وقتی تغییرات زیادی را پشت سر می‌گذارید، مرور برنامه‌های همیشگی‌تان این امکان را به شما می‌دهد که کمی از ترس تغییرات بزرگ فاصله بگیرید و ببینید که هنوز موضوعاتی در زندگی شما هست، که دستخوش تحولات بزرگ نشده است.

  • سعی کنید تغذیه‌ای سالم داشته باشید

تغذیه-سالم

تغییرات بزرگ و استرس ارتباط مستقیمی با هم دارند. وقتی تغییر اتفاق می‌افتد، بسیاری از ما تمایل بیشتری به مصرف کربوهیدرات‌ها (نان، کلوچه، کیک و غیره) خواهیم داشت، زیرا خوردن کربوهیدرات‌ها باعث افزایش سروتونین (Serotonin) می‌شود (یک ماده‌ی شیمیایی در مغز که هنگام بروز استرس ترشح می‌شود تا از بدن ما محافظت کند). تاثیر غذا در کاهش استرس را کاملا جدی بگیرید.

بیشتر بخوانید:   7 نمونه از استراتژی‌های کارآمد برای افزایش مهارت تصمیم گیری

یکی از راه‌های کنترل تغذیه این است که غذاهای مصرفی خود را یادداشت کنید. وقتی بینید روزانه چه چیزهایی را می‌خورید، باعث می‌شود یک قدم به عقب برگردید و به این فکر کنید که آیا می‌خواهید باز هم به خوردن مواد غذایی مضر ادامه دهید یا خیر. توجه داشته باشید که اگر سابقه‌ی اختلالات خوردن دارید، توصیه نمی‌شود آنچه را که می‌خورید، یادداشت کنید. به علاوه لازم است که در چنین شرایطی، مصرف الکل و مواد مخدر را کنترل کنید.

  • ورزش کنید

ورزش-کردن

اگر در حال حاضر ورزش بخشی از برنامه‌ی روزانه‌ شما نیست، سعی کنید آن را به به برنامه‌های خود اضافه کنید. دو تا سه بار در هفته ورزش کردن، علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. حتی پیاده‌روی می‌تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. حتما متوجه شده‌اید، زمان‌هایی که بیشتر فعال هستید، سازگاری‌تان با اتفاقات بیشتر است.

  • به دنبال حمایت باشید

هیچ کس زندگی را به تنهایی پشت سر نمی‌گذارد. هیچ اشکالی ندارد که این‌جور مواقع کمک بخواهید. این کار نشانه‌ی آن است که شما به اندازه‌ی کافی خودتان را می‌شناسید تا متوجه شوید که دقیقا چه زمانی به کمک نیاز دارید. به دوستان مورد اعتماد یا اعضای خانواده‌ی خود فکر کنید. در تغییرات بزرگ حتما کسانی هستند که علاوه بر کمک، می‌توانند شما را از نعمت تجربه‌شان هم بهره‌مند کنند.

  • به نکات مثبت حاصل از این تغییرات توجه کنید

نکات-مثبت-تغییر-کردن

شاید به دلیل تغییرات تازه، شما با افراد جدیدی هم آشنا شده باشید. شاید این تغییرات با آموزش موضوعات جدید و مهمی همراه باشد، یا اینکه از نظر کاری فعال‌تر شده‌اید. ممکن است کمی قاطع‌تر شده باشید. مهم‌تر از هر تحولی این است که بفهمیم تغییرات به ما فرصتی برای رشد می دهند.

  • فعال باشید

فعال بودن به معنای مسئولیت‌پذیری و کار پیشگیرانه است. یعنی شما باید قبل از اینکه اتفاقی بیفتد، اقدامات لازم را انجام دهید. منفعل بودن یعنی اینکه که صبر کنید تا اتفاقی بیفتد و سپس اقدام کنید، اما فعال بودن به این معنی است که جلوتر از اتفاقات پیش‌آمده بتوانید مشکلات را تا حدی پیش‌بینی و از بروز آنها جلوگیری کنید.

  • به فکر تخلیه‌ی روحی خود باشید

گروه‌های پشتیبانی می‌تواند تا حدی زیادی به شما کمک کند. شما باید تخلیه‌ی روحی خود را جدی بگیرید. برای مثال گروه‌های پشتیبانی ترک اعتیاد به افرادی که در حال گذار از روزهای سخت روحی و جسمی هستند، کمک می‌کند علاوه بر انگیزه گرفتن، تا حد زیادی بار روانی خود را زمین بگذارند. مراجعه به تراپیست یکی دیگر از راه‌های تخلیه‌ی روحی شما است.

  • از رسانه های اجتماعی دوری کنید

دوری-از-رسانه-های-اجتماعی

زمانی که  در حال کنار آمدن با تغییرات بزرگ زندگی هستید، ممکن است به سمت رسانه‌های اجتماعی گرایش پیدا کنید. شاید برای دنبال‌کنندگان صفحه‌ی اجتماعی خود، آنچه که در زندگی شما می‌گذرد را پست کنید. ابتدا مطمئن شوید که هنگام ارسال پست آرامش دارید و به خاطر داشته باشید که هر چیزی که پست می‌کنید هرگز به‌طور کلی ناپدید نمی‌شود، حتی اگر آن را پاک کنید.

بیشتر بخوانید:   فکر و اندیشه چه تاثیری بر ثروتمندشدن دارد؟

علاوه براین صفحات اجتماعی این خطر را برای شما دارد که  زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه کنید. به یاد داشته باشید که اکثر مردم بیشتر جنبه‌های خوب زندگی خود را منتشر می‌کنند. پس اگر فکر می‌کنید روزهای سختی را پشت سر می‌گذارید و تغییرات بزرگ و استرس شما قدرت تصمیم‌گیری را از شما گرفته است، توصیه می‌کنیم خیلی سمت صفحات اجتماعی نروید.

در نهایت باید بگویم به خودتان استراحت بدهید. در زمان بروز تغییرات بزرگ، شاید فکر کنید که کنترل ندارید. ممکن است احساس کنید که نمی‌توانید از پس آن بربیایید. قرار نیست همیشه 100 درصد کار درست را انجام دهید. همه‌ی ما اشتباه می‌کنیم. درس گرفتن از اشتباهات است که اهمیت دارد. بیشتر بخنید تا کورتیزول بیشتری در مغز شما ترشح شود.