تاثیر نوشتن نوعی جادوگری در زندگی

تاثیر نوشتن نوعی جادوگری در زندگی
تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا بشر نیاز به نوشتن پیدا کرده است؟

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا بشر نیاز به نوشتن پیدا کرده است؟ آیا حرف زدن و ارتباط کلامی برای برطرف کردن نیازهای انسان‌های نخستین کافی نبود که نیازمند تاثیر نوشتن شدند؟

تنها فکر کردن به این موضوع، بسیاری از وجوه تاریک جادوی نوشتن را بر ما روشن خواهد کرد. در تمام طول تاریخ و در تمام فرهنگ‌های بشری، نوشتن یک عامل جدانشدنی از آدم‌ها بوده است. بسیاری از نیازهای انسان‌ها، تنها از طریق نوشتن و ثبت کردن کلمات برآورده می‌شود.

حتما برای شما هم پیش آمده است که از بیان برخی احساسات خود عاجز باشید و نتوانید با صحبت کردن تمام آنچه را که در ذهن دارید، به زبان آورید. گاهی کلام حقیرترین شکل بیان احساسات آدمی می‌شود.

در چنین حالاتی نوشتن، انسان را از بند احساسات بیان نشده نجات می‌دهد. تاثیر نوشتن در بهبود احوالات انسان، آن‌قدر چشم‌گیر بوده است که علم روانشناسی آن را به عنوان یک روش درمانی معرفی می‌کند.

در این مطلب شما را با جادوی نوشتن آشنا می‌کنیم تا از تاثیر مستقیم آن را بر زندگی خود بهره‌مند شوید.

جادوی نوشتن متعلق به همه انسان‌هاست

وقتی درباره نوشتن صحبت می‌کنیم، نویسندگان حرفه‌ای در ذهنمان نقش می‌بندند که چند کتاب نیز چاپ کرده باشند. این یک تصویر کاملا اشتباه است.

نوشتن، یکی از تخصص‌هایی است که مختص به هیچ‌کس نخواهد بود. همه ما می‌توانیم برای خود و احساسات‌مان یک نویسنده باشیم.

نوشتن تنها برای خلق یک داستان خاص به کار گرفته نمی‌شود. تاثیر نوشتن را می‌توانید در بهبود احساسات، تخلیه هیجانات منفی، افزایش خلاقیت، پیشرفت تمرکز و حافظه، بهتر فکر کردن و در کل افزایش کارایی ذهنی مشاهده کنید.

برای اینکه کاری را انجام دهید که هرگز آن را تجربه نکرده‌اید، باید حصارهای نتوانستن را بشکنید. روح نویسندگی شما، منتظر بیدار شدن است. قلم به دست گیرید و اولین جمله‌ای که به ذهن‌تان می‌رسد را روی کاغذ بیاورید.

بیشتر بخوانید:   مفهوم فرافکنی

اولین جمله‌ای که روی کاغذ می‌نویسید را به خاطر داشته باشید چراکه ممکن است آغاز راه نویسندگی شما باشد.

تاثیر نوشتن در خودشناسی عینی

همان‌طور که گفتیم، مفهوم نوشتن تنها برای افرادی که این مهارت را دارند، به کار نمی‌رود. تاثیر نوشتن یکی از بهترین تمرینات در خودشناسی عینی است. خودشناسی با نوشتن به نتیجه‌ی تقریبا صد درصدی خواهد رسید.

همه ما معتقدیم که خود را به خوبی می‌شناسیم، پس چرا گاهی نمی‌توانیم رفتارها و واکنش‌های خود را توضیح دهیم؟ ما معمولا برای خودشناسی، بر پایه حدس و گمان عمل می‌کنیم.

حدس می‌زنم که در فلان موقعیت، فلان واکنش را نشان دهم بنابراین چنین شخصیتی دارم. به این نوع خودشناسی، خودشناسی نظری می‌گویند که درصد خطای بالایی دارد.

در خودشناسی عینی شما موظف هستید، تمام واکنش‌ها، افکار، عقاید و تصمیمات خود را در لحظه بنویسید و ثبت کنید.

ثبت مشخصات واقعی، باعث می‌شود نتوانیم از مواجه با خود حقیقی‌مان فرار کنیم. هرچند این خود، آن‌چیزی نباشد که انتظارش را داشتیم اما قابل باور و قابل پذیرش است.

انواع نوشتن و نتایج موثر آن

انواع نوشتن و نتایج موثر آن

تاثیر نوشتن را تنها زمانی حس می‌کنید که دست به قلم شده باشید. نوشتن آن‌قدر تاثیرگذار است که امروزه روانشناسی دست‌خط نوعی راه برای شناخت آدم‌هاست. برای اینکه نوشتن را به یک عادت تبدیل کنید باید انواع آن را بشناسید.

به طور کلی دو نوع نوشتن وجود دارد: 1. آزاد 2. هدفمند

نوشتن آزاد؛ در این نوع نوشتن، باید تمام احوالات خود را بدون قاعده و قانون خاصی، در لحظه روی کاغذ بیاوریم. در نوشتن آزادانه، ذهن ما برای پردازش و عملکرد آزاد است و هیچ چهارچوب خاصی ندارد.

نوشتن هدفمند؛ پس از اینکه با نوشتن آزاد، ذهن و دست خود را آماده کردیم، باید عواطف و افکار خود را به صورت هدفمند ثبت کنیم. دسته‌بندی لیست نوشتن هدفمند می‌تواند با توجه به شرایط شما متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید:   چرا دچار بی انگیزگی می‌شویم ؟

احساسات مثبت

تاثیر نوشتن را با ثبت افکار مثبت شروع کنید. وقتی احساسات مثبت شما ثبت می‌شوند، در تمام لحظات چیزی برای قدردانی وجود دارد.

وقتی احساس خوب خود را روی یک کاغذ می‌نویسید، با دوباره خواندن آن، ذهن این حس را تداعی می‌کند و هورمون‌های شادی دوباره در مغز ترشح می‌شوند.

اگر از دیدن یک گل زیبا یا یک کار انسان دوستانه احساس سرخوشی کردید، حتما آن لحظه را ثبت کنید. نوشتن جملات انگیزشی و خواندن آن‌ها قبل و بعد از خواب نیز به بهبود افسردگی کمک شایانی خواهد کرد.

مشکلات و دغدغه‌های زندگی

مشکلاتی که ذهن شما را درگیر کرده‌اند با جادوی نوشتن روی کاغذ بیاورید. جلوی آن یک جمله بنویسید: آیا می‌توانم این مشکل را حل کنم؟ آری یا خیر.

اگر جواب شما خیر باشد، یعنی نباید وقت خود را صرف چنین مشکلی کنید. اگر جواب آری بود، سوال دوم را بپرسید: آیا حل کردن این مشکل به زمان زیادی احتیاج دارد؟ آری یا خیر.

آنقدر از مشکل خود سوال بپرسید و آن را به چالش بکشید که ذهنتان تسلیم شود و بتوانید آن پنجره را ببندید. مشکلات پنجره‌های ذهنی هستند که یک به یک باید بسته شوند تا ذهن به آرامش برسد. به این شکل شما می‌توانید افسار افکار منفی خود را بدست گیرید.

اهداف و برنامه‌ریزی

اهداف و برنامه‌ریزی

برای عادت به نوشتن اهداف خود، از اهداف روزمره و کوتاه‌مدت استفاده کنید. برای مثال: امروز نیم ساعت به پیاده‌روی می‌روم، امروز یک ربع کتاب می‌خوانم و … . در انتهای روز اهداف انجام شده را تیک بزنید.

دیدن رسیدن به هدف، احساس موفقیت را در شما زنده کرده و به ذهن خود القا می‌کنید که بسیار منظم و هدفمند است.

بیشتر بخوانید:   هفت نکته ی کاربردی برای افزایش تمرکز ذهنی

تاثیر نوشتن به مرور قدرت ذهنی را بالا برده و می‌تواند از عهده‌ی اهداف سخت‌تر نیز برآید. پس از آن می‌توانید اهداف بلندمدت خود و برنامه دقیق برای اجرایی کردن آن‌ها را بنویسید.

تصمیمات مهم

حتما برای شما هم پیش آمده است که تصمیم گرفته‌اید از شنبه باشگاه بروید، ورزش کنید، دروغ نگویید، شادتر باشید و … . وقتی این تصمیمات را روی کاغذ نوشته باشید، اگر اجرایی شوند، به بهبود اعتماد و عزت نفس شما کمک خواهند کرد.

اگر به تصمیمات خود عمل نکنید، وجود این قرارداد کوچک، به مغز اجازه سفسطه و انکار کردن نمی‌دهد. شما مجبور هستید با عواقب بدقولی خود رو به رو شوید.

ایده‌‌پردازی

خلاقیت یک عامل جدانشدنی از مسیر موفقیت است. در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید، خلاق بودن می‌تواند شما را به سمت پیشرفت سوی دهد. یکی از نکات مهم در افزایش خلاقیت و تفکر خلاقانه، ایده‌پردازی است.

ممکن است در لحظه، یک ایده درخشان به ذهنتان رسیده باشد. نوشتن ایده‌ها و صحبت درباره آن‌ها یکی از راه‌های ثابت شده موفقیت است.

تاثیر نوشتن آنجایی مشخص می‌شود که هنوز هم دست‌نوشته‌های ثبت شده‌ی قدیمی دانشمندان و مخترعان در قرن‌های گذشته موجب پیشرفت تکنولوژی امروزی خواهد شد.

جادوی نوشتن

نوشتن مهارتی است که تاثیرات چشم‌گیری در روحیات و ضمیر ناخودآگاه انسان می‌گذارد. تاثیر این مهارت، تنها زمانی مشخص می‌شود که این فعالیت را انجام دهید. برای آغاز نوشتن، نیاز به عملکرد وسواس‌گونه نیست. تنها کافی‌ست شروعش کنید و بنویسید.