من همراهتم! مقالات خوب رو در همراهتم دنبال کنید.

7 دلیل اصلی نیاز به مشاوره خانواده

مشاوره خانواده
(مشاوره خانواده)

همانطور که می‌دانید جوامع مختلف حول مفهوم خانواده تشکیل شده‌اند و خانواده بخش مهمی از ارتباطات انسان را تشکیل می‌دهد. مشاوره خانواده یک روش درمانی فوق‌العاده است که اعضای یک خانواده را با نیازهای فردی یکدیگر آشنا و در جهت رفع آن نیازها به افراد خانواده کمک می‌کند.

برای رفع مشکلات احتمالی و داشتن خانواده‌ای سالم، لازم است که با نیازهای یکدیگر آشنا شویم؛ این مسئله نه‌تنها از مهم‌ترین دلایل نیاز به مشاوره خانواده محسوب می‌شود بلکه روانشناسی خانواده به رشد و حفظ واحد خانوادگیتان کمک بسزایی می‌کند. هیچ خانواده‌ای بدون مشکل و استرس نیست، اما آنچه یک خانواده خوب را از دیگران متمایز می‌کند، نحوه برخورد آن‌ها با مشکلات است، به‌همین دلیل این مسئله از حیاتی‌ترین دلایل نیاز به مشاوره خانواده به‌شمار می‌آید.

اگر شما نیز خود را جزو آن دسته از افرادی می‌دانید که برای رفع مشکلات خانوادگی یا آشنایی با نیازهای یک خانواده سالم، به‌دنبال روانشناسی خانواده هستند، پس این مطلب برای شماست. در این مقاله از سایت همراهتم قصد داریم به بررسی دلایل نیاز به مشاوره خانواده بپردازیم، پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مشاوره خانواده
(مشاوره خانواده)

دلایل نیاز به مشاوره خانواده

پیش‌تر اشاره کردیم، به‌حالتی از درمان که باتکیه بر شناخت و تامین نیازهای خانواده سعی در حل مسائل خانوادگی دارد و می‌تواند در این زمینه بسیار مفید واقع شود، مشاوره خانواده می‌گویند. متاسفانه از آنجاکه فرهنگ روانشناسی خانواده هنوز در جامعه ما ناشناخته است؛ بسیاری از مردم سعی در حل مشکلاتشان به روش سنتی و درون خانوادگی دارند.

افراد زیادی هستند که نسبت به مشاوره خانواده اعتماد چندانی نداشته و ترجیح می‌دهند که مسائلشان را خودشان حل کنند؛ آن‌ها بر این باورند که مسائل خانوادگی باید درون خانواده حل شود و نیاز به مشاوره خانواده را آن‌چنان ضروری نمی‌دانند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، در ادامه به اصلی‌ترین دلایل لزوم مشاوره خانواده اشاره خواهیم کرد؛ چراکه آشنایی با این دلایل به شما این آگاهی را خواهد داد تا در شرایط مختلف چگونه از مشاوره خانواده برای حل مشکلاتتان کمک بگیرید.

مشاوره خانواده برای خانواده از هم گسسته

یکی از اصلی‌ترین مواردی که روانشناسی خانواده می‌تواند نقش بسزایی را در آن ایفا کند، کمک به خانواده‌های از هم گستته است. به خانواده خود دقت کنید، آیا به‌تازگی ارتباطتتان با یکدیگر کاهش پیدا کرده است؟ آیا فرزندان شما تمام وقت خود را در فضای مجازی می‌گذرانند؟ آیا شما نیز در ابتدای روز قبل از اینکه از تخت خود بلند شوید، به‌دنبال چک کردن تلفن همراه خود هستید؟ 

تمام موارد بالا از نشانه‌های یک خانواده از هم گستته است که روش‌های ارتباطی نامناسبی با یکدیگر دارند؛، درست به همین دلیل است که مشاوره خانواده می‌تواند به چنین خانواده‌هایی برای داشتن ارتباط سالم بایکدیگر کمک کند.

مشاوره خانواده ترکیبی
(مشاوره خانواده ترکیبی)

مشاوره خانواده برای خانواده ترکیبی

زمانی که دو خانواده مجزا، برای مثال فردی دارای یک فرزند با فرد دیگری که وی نیز از فرزند برخوردار است، تصمیم به تشکیل خانواده می‌گیرد، یک خانواده ترکیبی را به‌وجود می‌آورند؛ پرواضح است که سرپرستی این خانواده‌ها سخت است، چراکه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر آینده فرزندان داشته باشد. مشاوره خانواده می‌تواند در مواجه با چالش‌های موجود در چنین محیط‌های خانوادگی نقش موثری داشته باشد.

مشاوره خانواده برای اعتیاد

زمانی‌که یکی از اعضای خانواده درگیر اعتیاد باشد، بیماری وی می‌تواند بر تمام افراد خانواده تأثیر منفی بگذارد؛ این مسئله حتی زمانی که فرد مذکور در خانواده اصلی شما حضور نداشته باشد نیز می‌تواند دردسرساز باشد. مشاور خانواده برای مقابله با مشکلات احتمالی در این زمینه، می‌تواند به کل اعضای خانواده شما کمک شایانی کند. جالب است بدانید که روانشناسی خانواده بیش‌از فرد معتاد با اعضای خانواده وی در ارتباط است.

مشاوره خانواده برای استقلال شخصی داشتن

انسان‌ها نه‌تنها از نظر سنی بزرگ می‌شوند، بلکه در این مسیر، شخصیت آنان نیز رشد می‌کنند. گاهی‌اوقات ما نیاز داریم تا رشد و تغییر اعضای خانواده خود را بپذیریم و با این مسئله کنار بیاییم چراکه ممکن است اعضای مختلف یک خانواده ایده‌های کاملاً متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. مشاور خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا بدون دعوا یا کشمش مسیر آینده خود را مشخص کرده و عقاید مختلف اطرافیانتان را بپذیرید.

مشاوره خانواده برای افراد منزوی

نوجوانان و جوانان، حال در هر خانواده‌ای در برحه خاصی از سن خود تمایل دارند که یک حریم خصوصی داشته باشند؛ حتی همسر شما ممکن است که بخواهد یک روز برای خودش به‌تنهایی سپری کند؛ درخواست یک روز تنها بودن امری کاملاً طبیعی است، اما اگر این درخواست تنهایی، به‌تدریج تبدیل به گوشه‌گیری شود، می‌تواند به شدت مضر باشد. مشاور خانواده به چنین فردی کمک می‌کند تا درجهت حل مشکلات خود گام‌های موثری بردارد. 

مشاوره گرفتن
(مشاوره گرفتن)

مشاوره خانواده برای کینه‌توزی

باتوجه به مشاهدات روانشناسی خانواده، کینه‌توزی یکی از اعضاء خانواده می‌تواند بر همه اعضاء آن خانواده تأثیر منفی بگذارد. نگه‌داشتن کینه برای سلامت خانواده همانند سم می‌ماند که درنهایت منجر به افزایش تنفر، عصبانیت و موارد این‌چنینی خواهد شد. مشاور خانواده در این زمینه به اعضاء خانواده در بازگرداندن شرایط به حالت مطلوب کمک خواهد کرد.

مشاوره خانواده برای ابراز احساسات بیش‌از اندازه

از دیگر مسائلی که روانشناسی خانواده می‌تواند در حل آن نقش داشته باشد، شناسایی مشکلات اساسی است که می‌تواند ناشی از ابراز احساسات بیش‌از اندازه یکی از اعضای خانواده باشد. در هر خانواده‌ای افرادی هستند که اکثر اوقات رفتارهای هیجانی از خود نشان می‌دهند و برای رفتار خود دلیل موجهی ندارند. مشاوره خانواده می‌تواند در این زمینه به شما در رفع مشکلات عاطفی اعضای خانوادتان کمک کند.

جمع بندی

در این مقاله از سایت همراهتم به بررسی دلایل نیاز به مشاوره خانواده پرداختیم و متوجه شدیم که موارد زیادی وجود دارد که برای حل آن‌ها و داشتن خانواده‌ای سالم نیاز به کمک یک مشاوره خانواده به شدت احساس می‌شود. ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.