کاریابی همیشه یکی از دغدغههای اصلی جوانان و افراد بیکار بوده و هست، در همین راستا یادگیری اصول کاریابی میتواند برای هر فردی که به دنبال کار است بسیار مفید باشد. برای مثال افرادی که با اصول کاریابی آشنایی کافی ندارند با تصویری نادرست در ارتباط با خودشان به جستوجو شغل مورد نظرشان میروند.
شاید در اکثر مواقع این افراد بر حسب شانس در شغلی مشغول به کار شوند، اما تصورات نادرستی که درباره خود یا تواناییهایشان دارند و یا عدم شناخت کافی این افراد از اصول کاریابی در نهایت منجر به ایجاد مشکل در مسیر توسعه شغلی آنها خواهد شد.
پس از بحران اقتصادی سال 2008 کاریابی نیز همچون همهی موارد درگیر با فعالیت اقتصادی دچار تغییرات محسوسی شده است. دیگر نمیشود به روشهای سنتی به دنبال کار بود و یا امید پیداکردن شغل را داشت. گویی قوانین بازی تغییر کردهاند، اما بیکاران یا فارغالتحصیلان آماده به کار از این قوانین تازه اطلاعی ندارند.
ریچارد نلسون بولز در این کتاب به روشها و راهکارهای جدیدی برای یافتن شغل در این بازار بحرانی میپردازد. در این مقاله از سایت آکادمی هفت قصد داریم به بررسی اصول کاریابی و نکاتی که در ارتباط با کاریابی در کتاب ریچارد نلسون بیان شده است بپردازیم.

تغییرات چشمگیر
در حالیکه جامعهی بیکاران همچنان طبق اصول کاریابی قدیمی به دنبال کار هستند، کارآفرینان اصول کاریابی جدیدی را میآزمایند. گاهی حتی نمیدانیم آنها چگونه و کجا آگهیهای خود را اعلام کرده و افراد مورد نیاز خود را پیدا میکنند.
با افزایش میزان بیکاری در جوامع، کارفرمایان در پیدا کردن گزینههای مورد نیاز دستشان بازتر از همیشه شده و به روشهای جدیدی رو آوردهاند؛ حلقهی افراد مورد نیاز خود را روز به روز تنگتر کرده و غربال بیشتری بر رزومههای دریافتی انجام میدهند. تا جایی که گاهی به نظر میرسد به دنبال کارمندی رویایی و افسانهای! میگردند.
تا پیش از سال 2008 نیمی از جویندگان کار تنها عرض 5 هفته شغلی پیدا میکردند و فقط 10 درصد از آنها بیش از یکسال به دنبال کار میگشتند. اما پس از 2008 این رقم به حدود 30 درصد افزایش یافته است. همچنین نزدیک به 70 درصد از آنها نیز که کار پیدا میکنند، کمتر از یک سال، بر سر کار باقی میمانند. به لحاظ حقوق و دستمزد نیز درآمد اغلب آمریکاییها به کمتر از درآمد سال 2002 آنها روند نزولی پیدا کرده است.
بیکاری چنان فراگیر شده که جستجوی کار به یک فعالیت روزمره و یک مهارت حیاتی تبدیل شده است. در واقع پیدا کردن شغل، خود به مهارتی مهم تبدیل شده است. یکی از این مهارتها اصول کاریابی در دنیای آنلاین و اینترنت میباشد که تسلط بر آن و عضویت در شبکههای اجتماعی مجازی، به کاری بدیهی تبدیل شده است.

چارهی کار
برخی از مهم ترین اصول کاریابی عنوان شده در این کتاب به شرح زیر هستند:
- اصول کاریابی خود را مابین روشهای سنتی و روشهای خلاق برگزینید.
- ابتدا خودتان را به درستی بشناسید سپس به دنبال کار بگردید.
- دوست دارید در کجا، در چه زمینهای و با چه نوع افرادی از مهارتهایتان را استفاده کنید.
- به دنبال آنچه عاشقانه دوست دارید باشید نه آنچه میتوانید انجام دهید.
- شغلهای قبلیتان را به قطعات اولیهی کوچکتری تبدیل کنید و سعی کنید از این قطعات، شغلی جدید خلق کنید.
- برای کاریابی همیشه اولویت بندی کنید وگرنه ممکن است شغلی گیرتان باید که تمایل چندانی به آن نداشته باشید.
- به سازمانها و شرکتهای مورد علاقهتان رجوع کنید؛ حتی اگر استخدامی نداشته باشند.
- به دنبال شرکتهای کوچک با حداکثر 100 کارمند باشید.
- از شرکتهایی که بخش تامین منابع انسانی دارند، دوری کنید. آنها فقط تعداد محدودی را به مصاحبه دعوت میکنند.
- رزومه بنویسید.
- با افراد رابط یا کسانی که اسمشان در آگهی درج شده، قبل از رفتن به مصاحبه تماس بگیرید.
- مصاحبههای مختلفی به صورت تمرین با خود انجام دهید.
- به خاطر داشته باشید در زمان مصاحبه تنها 5 سوال برای کارفرما اهمیت دارد. 1- چرا اینجا هستید و سراغ کارفرمای دیگری نرفتهاید؟ 2- چه کاری میتوانید برای ما انجام دهید؟ 3- به لحاظ خلق و خو چگونه فردی هستید؟ 4- امتیازها و مشخصههای متمایز کنندهی شما نسبت به سایر مصاحبه شوندگان چیست؟ 5- آیا خواستهی شما در توان ما هست و از چه زمانی میتوانید مشغول به کار شوید؟
- سعی کنید در زمان مصاحبه نیمی از زمان را در اختیار داشته باشید. نه زیاد پرحرفی کنید و نه ساکت باشید. برای پاسخگویی به سوالات مابین 20ثانیه تا 2دقیقه صحبت کنید.
- در انتهای مصاحبه، اگر شما از کار خوشتان آمده، حتما دربارهی استخدام خود سوال کنید.
- همیشه در همان روز یک یادداشت تشکر برای شرکت ارسال کنید.
- پیدا کردن کار پروسهای بلند مدت است و اگر جوابهای «نه» زیادی شنیدهاید، به این معنی است که به جوابهای «بله» نزدیکتر شدهاید.
- همیشه گزینههای بیشتری برای کاریابی داشته باشید.
این موارد مهمترین اصول کاریابی بود که در کتاب چتر نجات شما چه رنگی است نوشته ریچارد ن.بولز به آنها اشاره شده است. در ادامه به برخی دیگر از اصول کاریابی که دانستن آنها خالی از لطف نیست اشاره خواهیم کرد.

مهمترین اصول کاریابی
اصول کاریابی که در ادامه بیان خواهیم کرد فقط برای پیدا کردن شغل مناسب نیست، بلکه شما میتوانید برای موفقیت بیشتر در محیط کار و همچنین توسعه شغلی خود نیز از این اصول کاریابی استفاده کنید.
روابط عمومی بالا
یکی از مهمترین اصول کاریابی دانش بالا در روابط عمومی است. شما باید قادر به ایجاد ارتباطات موثر باشید و بتوانید از این ارتباطات به خوبی استفاده کنید. روابط عمومی موثر و خوب هم برای مصاحبه شغلی شما یک نکته مثبت است و هم هنگام استخدام در یک شرکت به شما کمک میکند تا با مدیران و همکاران خود ارتباطی موثر برقرار کنید.
یادگیری زبان انگلیسی
امروزه داشتن مدرک زبان انگلیسی یک نکته مثبت برای تمامی افراد محسوب میشود. اگر شما مهارت زبان انگلیسی را در خود پرورش دهید فرصتهای خوبی برای شغل مورد نظرتان نصیبتان خواهد شد.
فن مذاکره
بیشتر مردم بر این باور هستند که فن مذاکره فقط مناسب افرادی است که با ارباب رجوع در ارتباطاند، اما اینگونه نیست. آشنایی با فن مذاکره و استفاده از آن در هنگام مصاحبههای شغلی میتواند شما را به شغل رویایی خود نزدیک کند.
تسلط بر مهارتهای کامپیوتری
یکی از مهمترین اصول کاریابی عمومی آشنایی و تسلط بر مهارتهای کامپیوتری است. امروزه تمامی مشاغل به گونهای با سیستمهای کامپیوتری سروکار دارند به همین دلیل آشنایی شما با این مهارتها برای یافتن شغل بسیار مهم و ضروری است.

سخن آخر
شاید یافتن شغل مورد نظرتان امروزه کمی سخت باشد، اما ناامید نشوید و با یادگیری اصول کاریابی در جهت رسیدن به شغل رویایی خود از پا ننشینید. در این مقاله از سایت آکادمی هفت مهمترین اصول کاریابی را برای شما بیان کردیم. ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
منبع:چتر نجات شما چه رنگی است نوشته ریچارد ن.بولز
ارسال پاسخ