بازاریابی
بازاریابی چگونگی رقابت و عملکرد کارآفرین را در بازار تعیین میکند و از این رو اهداف و آرمانهای تجاری فعالیت کارآفرینانهی نوپا را برآورده میسازد. مک کارتی(Mac Karty) چهار عامل بازاریابی را به شرح زیر میداند:
-
محصول: رقابت تنگاتنگ بین شرکتها همواره آنها را برآن داشته که محصولات جدیدی را به جامعه ارائه دهند، محصولاتی که در مقایسه با محصولات دیگر از نظر مصرف کننده تازگی داشته باشد. محصولات جدید شاهرگ حیاتی سازمان هستند و تولید آنها امری اجتنابناپذیر است.
-
قیمت: تنها عامل در بازاریابی که درآمد ایجاد میکند و سایر عناصر هزینهزا هستند. تصمیمات در خصوص قیمتگذاری باید مشتریگرا باشد و قیمت نهایی میبایست با در نظر گرفتن عناصر سهگانهی تقاضا، هزینه و رقابت مشخص شود.
-
توزیع: به زبان ساده یعنی رساندن محصول در زمان مطلوب به مکان مورد نظر و یا به دست مصرف کننده. کانال توزیع دلخواه شرکت، کانالی است که هم نیازهای مشتریان را تامین کند و هم رقابت داشته باشد. برآوردهای انجام شده نشان داده است که اهمیت وبسایت و استفاده از اینترنت در اطلاع رسانی و توزیع محصولات و عرضهی خدمات در بازاریابی فروش، سود زیادی در پی دارد.
-
ترفیع: شامل مجموعهای از تبلیغات، فروش حضوری، پیشبرد فروش و روابط عمومی است که برای دستیابی به هدفهای برنامهی فروش مورد استفاده قرار میگیرد.
تحقیق بازاریابی
تحقیق بازاریابی مستلزم جمعآوری دادههایی است به منظور کسب اطلاعات و یکی از عوامل مهم اطلاعاتی که مورد نیاز کارآفرین است، توانمندیهای بازار تولید محصول یا عرضهی خدمات است. برای تعیین اندازهی بازار، در ابتدا لازم است که کارآفرین نوع بازار را تعیین کند. به عنوان مثال این محصول را بیشتر زنان میخرند یا مردان؟ افراد پردرآمد یا کمدرآمد؟ شهری یا روستایی؟ تحصیلکرده یا کمسواد؟
مشخصات یک آگهی تبلیغاتی خوب
یک آگهی یا نامه تبلیغاتی خوب با یک تیتر شروع میشود. این تیتر نظر خواننده را جلب میکند و باعث میشود آنها دنبالهی آگهی را بخوانند. هنگام نوشتن آن نکات زیر را در نظر بگیرید:
-
هر تیتری باید علاقه خواننده را به منافع شخصیاش برانگیزاند. هر تیتر باید قول یک سود و منفعت را بدهد.
-
همیشه بکوشید کلمه «جدید» و «رایگان» را در تیترهای خود بگنجانید.
-
کلمات و عباراتی که اعجابانگیزند از این قرارند: چگونگی، ناگهانی ، اینک، اعلام، معرفی، پیشرفت مهم، خارقالعاده، انقلابی، تعجبآور، معجزه، سریع، آسان، آخرین فرصت و… . از این کلمات کلیشهای رو برنگردانید. شاید مستعمل به نظر برسند، ولی همچنان کارایی دارند.
-
اگر تیتر شما کنجکاوی خوانندگان را برانگیزد، به احتمال زیاد کل مطلب را خواهند خواند. پس باید برای برانگیختن خواننده به ادامه مطالعه، تیتر خود را با نکته جالبی پایان داد.
-
از لحن منفی در تیتر استفاده نکنید.
-
از تیترهای کور دوری کنید. منظور آن تیترهایی هستند که بدون خواندن اصل مطلب بی معنا میمانند. بسیاری از مردم اصل مطلب را نمیخوانند.
روشهای تبدیل مشاغل کوچک به مشاغل بزرگ
پس از شروع هر شرکت جدید، کارآفرین نیاز به توسعهی کسبوکار خود دارد و مدیریت رشد کارآفرینانه، مهمترین تاکتیک برای موفقیت آینده شرکت است. از این رو تصمیم به توسعه شرکت گرفته میشود که در 5 مرحله انجام میگیرد:
-
توسعه شرکت جدید: فلسفه عمومی، ماموریت، حوزه دید و جهتگیری شرکت در این مرحله مشخص میشود.
-
فعالیتهای آغازین: کارهای بنیادی مورد نظر برای ایجاد یک برنامه تجاری رسمی، جستجو به دنبال سرمایه، انجام فعالیتهای بازاریابی و توسعه تیم کارآفرین از فعالیتهای آغازین است که یک راهبرد کارآفرینی جسورانه با تلاش بسیار را طلب میکند.
-
رشد: این مرحله غالباً به تغییرات اساسی در راهبرد کارآفرینی نیاز دارد. کارآفرینی در مرحلهی رشد با مشکلات و موانع اساسی بیشتری نسبت به مرحله شروع مواجه است. این چالشهای جدید کارآفرین را وادار میسازد تا مهارتهای متفاوتی را کسب کند و در عین حال، دیدگاه کارآفرینانه را برای سازمان حفظ کند. مرحله رشد، گداری از رهبری تکنفره کارآفرینی به رهبری مدیریت تیمی است.
-
پایداری شرکت: این مرحله نتیجه شرایط بازار و و تلاشهای کارافرین است. معمولاً طی این مرحله، تعدادی از پیشرفتها رخ میدهند که از آن جملهاند: افزایش رقابت، بی تفاوتی مشتریان در برابر خدمات یا کالای کارآفرین و اشباع بازار از یک میزبان مشابه. فروشها رفته رفته تثبیت میشوند و کارآفرین باید به این نکته بیاندیشد که عاقبت شرکت او طی سه تا پنج سال آینده به کجا خواهد انجامید. به این مرحله «نوسان» نیز میگویند.
-
نوآوری یا افول: شرکتهایی که از نوآوری باز میمانند، محکوم به فنا هستند. شرکتهایی که از نظر مالی موفق هستند، غالباً سعی در به دستآوردن شرکتهای نوآوری دیگر دارند تا شرکت خود را رشد دهند.
1دیدگاه