مدیریت زمان(رازتبدیل ۲۴ ساعت به ۵۰ ساعت)
نویسنده : حانیه فتاحی
همه ی افراد در پایان روز وقتی به برنامه خودشون نگاه میکنند آه از نهاد میکشند که ای وای باز هم به تمامی کارهایی که قصد رسیدگی به آنها را داشتم نرسیدم .
کمبود زمان مشکلی ست که اکثر افراد دارند و فکر میکنند اگر زمان بیشتری داشتند به همه کارها میرسیدند ولی باور کنید اگر ۴۰ ساعت در شبانه روز زمان دراختیارمان بود باز هم توقع وقت بیشتری داشتیم و از کمبود زمان گله مند بودیم.
ما قصد داریم در این مقاله به چند روش مدیریت زمان بپردازیم:
«اِیچ.جکسِن بروان»، نویسندهی شهیر آمریکایی میگوید: «نگویید که وقت کافی ندارید. شما دقیقا همان تعداد ساعاتی را در روز در اختیار دارید که هِلن کلِر، لویی پاستور، میکل آنژ، مادر ترِزا، لئوناردو داوینچی، توماس جِفِرسِن و آلبرت انیشتین داشتند.»
زمان چیست؟
پیش از اینکه شروع به مدیریت زمان کنید، باید یاد بگیرید که زمان چیست. لغت نامه ها زمان را به صورت «نقطه یا بازهای که در آن چیزی اتفاق میافتد» تعریف میکنند. به عبارت سادهتر، زمان، هنگام رخ دادن رویدادها است.
دو نوع زمان وجود دارد: زمان ساعتی و زمان واقعی. در زمان ساعتی، در هر دقیقه ۶۰ ثانیه، در هر ساعت ۶۰ دقیقه، در هر روز ۲۴ ساعت و در هر سال ۳۶۵ روز وجود دارد و همهی زمانها به طور یکسان میگذرند. هنگامی که فردی ۴۰ ساله میشود، دقیقا ۴۰ سال سن دارد، نه کمتر و نه بیشتر.
در زمان واقعی، همهی زمانها نسبی هستند. زمان بسته به اینکه شما چه کار میکنید، کُندتر و تُندتر خواهد گذشت. دو ساعت در اداره هنگام کار ممکن است به نظر ۱۲ سال بیاید. در عین حال بچهی ۱۲ سالهمان انگار همین دو ساعت پیش به دنیا آمده است.
مدیریت زمان (به انگلیسی: Time Management) در اصطلاح به معنای استفاده ی بهینه زمان در طول ۲۴ ساعت است .به گونه ای که تمام برنامه و کارهای روزانه که برای آن برنامه ریزی کرده اید به بهترین نحو انجام شوند.
هدف از مدیریت کردن زمان و برنامه ریزی در زندگی این است که شما بتوانید در مدت زمان مشخصی به کارهای بیشتری رسیدگی کنید. برنامه ریزی یعنی کارها را بر اساس اولویت واهمیت (از مهم و فوری به غیر ضروری) لیست کنیم و محدوده زمانی برای هریک مشخص کنیم و به این برنامه ریزی و مدیریت زمان شدیدا پایبند باشیم. همه ما دوست داریم در زندگی به موفقیت های بزرگی برسیم مدیریت زمان مارا به موفقیت نزدیک میکند.
تحقیقاتی که در سطح دانشگاه های آمریکا انجام شده، نشان داده که بیشتر دانشجویان تلاش و تقلای زیادی میکنند، آنها حتی از فرصت ۲۴ ساعته خود بخش زیادی را به کار و تلاش در مسیر اهداف خود اختصاص می دهند. اما متاسفانه نتایج کافی و متناسب با تلاش خود دریافت نمی کنند! بله عجیب است نه؟!
آنها به دلیل نداشتن مدیریت زمان موفق نیستند.
تاریخچه مدیریت زمانی :
ریشه مدیریت زمان در کار و تجارت است. با انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم و ظهور کارخانه ها و صنایع، نوع جدیدی از رابطه انسان با زمان خلق شد. کار در کارخانه ها بر خلاف کارهای کشاورزی نیازمند وقت شناسی روزانه بود. مردم مجبور بودند یاد بگیرند برای زمانبندی به جای استفاده از طلوع و غروب خورشید از ساعت کمک بگیرند. از طرفی هم نظام آموزشی روز به روز به تربیت دانش آموزانی میپرداخت که با این نظام هماهنگ تر و تبدیل به کارگرانی با بهره وری بیشتر شوند.
۵ تکنیک کاربردی و مهم مدیریت زمان در دنیا:
1.زدودن غیر ضروری ها از تکنیک های مهم مدیریت زمان
یکی از مشکلاتی که همه ما درگیر آن هستیم صرف وقت های اضافه برای کارهایمان است . بنابراین با مدیریت و برنامه ریزی زمان می توانید ، این زمان های اضافه برای انجام کارها را بکاهید زیرا حذف کردن غیرضروری ها، زندگی شما را سازنده تر و ثمربخش تر خواهد کرد. هر چیزی که از رسیدن به هدف اصلی جلوگیری می کند ، می تواند غیرضروری باشد . مثلا اگر هدفتان چک کردن ایمیل است نیاز به صرف 45 دقیقه زمان برای گشتن در فیسبوک نیست.
در مدیریت زمان باید کارها در ساعت مشخصی انجام شود بنابراین نباید زمان های زیادی را برای کارهای فرعی قرار داد زیرا صرف این زمان باعث می شود که کارها به موقع انجام شوند . شما باید کارهای ضروری و غیر ضروری زندگیتان را مشخص کنید و با انجام چنین کارهایی، نیازهای واقعی زندگی خود را بشناسید.
2.طرح یا نقش کاری داشتن یکی از مهم ترین روش های مدیریت زمان
ایده پردازی قبل از انجام کارها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است پس بهتر است روزانه قبل از انجام کارهایتان ایده در نظر بگیرند . اختصاص زمان رانندگی یا پیاده روی تا محل کاربرای فکر کردن و ایده پردازی سبب میشود تا قبل از انجام کارهای روزانه تان ایده داشته باشید تا کارهایتان درست انجام شود.
زمان خواب نیز یکی از مواقعی است که می توانید درباره ی کارهای روز بعد یا روزهای بعد تان فکر کنید و روز بعد با ذهنی بازتر و آماده تر به سمت محل کار خود بروید . زمان هایی که صرف برنامه ریزی می شود شما را به هدفتان بیشتر نزدیک می سازد.
3.عملکرد چند وظیفه ای از نکاتی برای افزایش مهارت مدیریت زمان
برخی از افراد توانایی انجام چند کار با یکدیگر را دارند ، این استعداد انجام چند کار با یکدیگر شما را قادر می سازد که از دیگران جلوتر باشید اما کسانی هستند که توانایی انجام کارها با یکدیگر را ندارند اما این روش را در پیش می گیرند که این امر سبب می شود که آنان هیچ یک از کارهای خود را به درستی به پایان نرسانند و درنهایت ازتمام شدن کارها ناامید شوند.
4.افزایش مهارت های مدیریت زمان با شناسایی وظایف
در ابتدا مشخص کردن زمان هایی برای انجام کارهای چندتکلیفی و کارهای تکی بسیار پر اهمیت است.مثلا انجام تکمیل چک لیست ها در محل کار از کارهایی است که باید به صورت چند کاره باشد تا در وقت صرفه جویی شود اما انجام پروژه های ویژه و خاص باید به صورت تکی باشد تا در بالاترین سطح انجام شود و حواس و زمان ویژه ای به آن اختصاص داده شود.
5.کم کردن وقفه هنگام کار از اصول مدیریت زمان
در زندگی چیزهای بازدارنده را بشناسید و آن ها را کاهش دهید اما شاید نتوانید از این موارد بکاهید ولی حتما می توانید روش درست برخورد و مواجهه با آن ها را بدانیم و تغییرشان دهیم.برای مثال اگر یکی از دوستانتان کاری را در حین انجام پروژه مهم کاریتان به شما داد ابتدا باید پروژه ای را که شروع کرده اید، تمام کنید و سپس کار جدید را شروع کنید. اما در برخی از مواقع شرایط به گونه دیگری است برای مثال اگرکارفرمای از شما انجام کاری را درخواست کرد اولویت کاری شما کار رئیستان خواهد بود.صرف وقت بیشتر در هر شغلی ، چه اداری ، چه آزاد سبب تمرکز بیشتر در وظایف کاری وکسب نتیجه ی بهتر می شود.
آکادمی هفت ، همراهی در مسیر موفقیت………….
ارسال پاسخ