سازمان همیاری و اشتغال فارغالتحصیلان جهاد دانشگاهی، فرآیند کارآفرینی را به هفت دوره تقسیم کرده است که به آنها اشاره خواهیم کرد:
1-خود ارزیابی و کسب آمادگی:
در نتیجه ارزیابی، ویژگیهای شخصیتی و تواناییهای فرد، قبل از شروع کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی باید مورد توجه قرارگیرد و کارآفرین از طریق پرسشنامه و تستهای مختلف نسبت به ارزیابی مهارتها و تواناییهای خود اقدام نماید و در صورت لزوم مهارتهای لازم را کسب کند.
2-شناسایی و ارزیابی فرصت:
فرد کارآفرین میبایست در هر موقعیتی به فکر یافتن احتیاجات جدید و فرصتهایی برای ایجاد مشاغلی باشد که این احتیاجات را برطرف کند و همیشه در پی آن باشد که محصول بهتری تولید کند.
3-نوآوری و ایدهیابی:
کارآفرین میبایست پس از کشف فرصتهای نهفته در بازار، ایدههای مناسب را استخراج کند. در واقع از بین سرنخهای متعددی که باعث کشف این فرصت شدهاند، پس از بررسی، یکی از آنها را برمیگزیند و سپس ایده انتخابی را به ظهور میرساند و نمود عینی به آن میدهد.
4-تدوین طرح کسبوکار:
در این مرحله، طرح تجاری که برنامه کاری شما برای راهاندازی کسب وکار است، بصورت مکتوب نگاشته خواهد شد.
5-تأمین منابع مورد نیاز:
فرآیند تعیین منابع با برآورد منابع فعلی کارآفرین آغاز میگردد و او همواره باید در جستجوی منایع برای توسعه فعالیت کارآفرینانه خود باشد.
6-تاسیس و راهاندازی کسبوکار:
در این مرحله کارآفرین با توجه به ایدهی اولیه، محصول یا خدمت خود را با استفاده از منابع و بر اساس طرح تدوین شده، به ثمر میرساند و فعالیت اقتصادی خود را آغاز میکند.
7-اداره کسب و کار و تثبیت آن:
کارآفرین پس از کسب منابع، باید آنها را در اجرای طرح تجاری خود به کار بندد و مشکلات پروژه در حال رشد را نیز بررسی نماید. شیوه مدیریتی و سیستم کنترلی باید طوری انتخاب شود که دامنه هر مشکلی را بتواند با دقت کنترل کند.
1دیدگاه