یک سیستم مجموعه ای از عملکردها، ایده ها و اطلاعاتی است که با یکدیگر در ارتباط بوده و برروی هم اثر میگذارند و از این راه سیستم های دیگر را هم تحت تأثیر قرار میدهند.
در کسب وکار شما سه نوع سیستم وجود دارد:
-
سیستم های سخت: سیستم های سخت بیجان هستند. مانند رایانه، رنگ اتاق و …
-
سیستم های نرم: شمال جانداران و یا ایده ها میشوند. برای مثال خود شما و البته نمایشنامه ی هملت جزو سیستم های نرم هستید.
-
سیستم های اطلاعاتی: اطلاعات مربوط به ارتباط بین سیستم های سخت و نرم را برای ما فراهم می کند؛ مانند: کنترل موجودی کالا، پیش بینی جریان نقدینگی و گزارش های مربوط به فعالیت های فروش.
سیستم های نرم:
سیستم فروش، یک سیستم نرم است. سیستم فروش همان تعامل سازنده بین شما و مشتری شماست که شامل 6 مرحله خواهد بود:
-
شناسایی ملاک های ویژه یا معیارهایی که مشتری یا توجه به آنها تصمیم گیری می کند.
-
مکتوب کردن مواردی که بین شما و مشتری رد و بدل میشود.
-
به کار بردن اطلاعات گوناگون همراه با نوشته برای درک بهتر منظور یکدیگر.
-
به خاطر سپردن مطالبی که نوشته اید.
-
اجرای مطالب با روشی یکسان توسط فروشنده ها.
-
به کارمندان تان بیاموزید که از راه حرف زدن، دیدن، شنیدن، اعلام کردن، فهمیدن و به مشارکت گذاشتن رویکردهای خود با مشتری، به طور مؤثر و به میزانی که علاقه مند است، ایجاد ارتباط نمایند.
در شرکت گربر به این نوع سیستم فروش، سیستم فروش نقطه ی قدرت می گویند. اگر شما این سیستم را به کار بگیرید صرفه نظر از اینکه در چه شغلی هستید، به همان جواب ها خواهید رسید که بقیه با این سیستم گرفته اند. سیستم فروش نقطه ی قدرت از دو بخش تشکیل شده است: ساختار و ماهیت. ساختار کاری است که انجام میدهید و ماهیت نحوه ی انجام آن است. این سیستم همان عناصر از پیش تعیین شده ی فرآیند فروش است؛ شامل: آنچه می گویید، اطلاعاتی که برای گفتن آن مطالب از آنها استفاده می کنید و آنچه می پوشید! اما ماهیت این سیستم آن چیزی است که شما به عنوان فروشنده به فرآیند فروش اضافه می کنید؛ شامل: چگونه گفتن، چگونه رفتار کردن و حالت بدنتان زمانی که آن را بیان می کنید.
ساختار و ماهیت همراه با فرآیند فروش نتایج خارق العاده ای به بار می آورند.
فرآیند فروش نقطه ی قدرت:
این فرآیند دارای سه معیار اصلی است:
-
قرار ملاقات با مشتری
-
بررسی نیازهای مشتری
-
ارائه ی پیشنهاد
قرار ملاقات با مشتری:
هدف از قرار ملاقات صرفاً آشنایی با مشتری است. جملات مربوط به قرار ملاقات، مشتری شما را وارد مرحله ی دوم (تجزیه و تحلیل) میکند. اساساً موضوع حول محور محصولی (نه کالا) که شما قصد دارید به فروش برسانید می چرخد.
-
ابتدا به مشتری خود محصول را معرفی کنید.
-
مشتری از نظر احساسی آماده شده است، تنها کافی است با آوردن دلایل منطقی برای خود میل احساسی اش را تقویت کند و این وظیفه به عهده ی فروشنده است. به خاطر همین قرار ملاقات بعدی را تعیین می کند.
ارسال پاسخ