روش هایی ساده برای جلوگیری از اتلاف وقت
نویسنده: حانیه فتاحی
زمان بزرگ ترین و مهم ترین دارایی فردست که اگر به خوبی از آن استفاده نکند همانند این است که در هر ساعت درحال از دست دادن قسمتی از دارایی خود میباشد.
زمان چیزی است که بیشتر از همه به دنبالش هستیم اما بدترین استفاده ها را از آن می کنیم.
“ویلیام پن – فیلسوف”
******
ما در طول روز ممکن است این احساس را داشته باشیم که زمان دراختیارمان درحال هدر رفتن است یا وقتی در انتهای روز مروری بر کارهای خود میکنیم با خودمان بگوییم ای وای امروز هم رفته و به کارهایم نرسیدم.
“کی شب شد من که کارهایم هنوز مانده” این جمله برایتان آشنا نیست؟
تا حالا چند بار اتفاق افتاده که وقتی به ساعتتان نگاه کردین این جمله را گفتین؟
مطمئناً جوابتان این ست “باارهاا”
همان طور که میدانید زمان سرمایه گران بهاییست که راحت و بی ثمر از دست دادن آن ظلمی است به خود.
در این مقاله سعی برآن است که راهکاری برای کاهش اتلاف وقت به شما همراهان همیشگی آکادمی هفت ارائه شود.
تعریف اتلاف وقت:
اتلاف وقت را میتوان به صورت متفاوت تعریف کرد و بهترین تعریف اتلاف وقت اینست که، اگر از زمانی که دراختیار داری، استفاده مفید نکنی و لذت نبری اتلاف وقت گفته می شود.
مواردی که شاید هرگز تصور نکنید چقدر وقت شما را هدر میدهد:
۱-شارژ نبودن موبایل
بیشتر مواقع در مکان های عمومی مثل: نمایشگاهها، سمینارها، فرودگاه یا سینماها افرادی را مشاهده میکنیم که منتطر این هستند که موبایلشان شارژ شود و زمان زیادی را از دست میدهند فقط به خاطر اینکه توجه نداشته اند که آیا موبایلشان شارژ کافی دارد یا خیر.
با کمی تفکر و مدیریت میتوانیم از چنین اتلاف وقت هایی جلوگیری کنیم و از قبل برای آن برنامه داشته باشیم.
۲-برنامه نداشتن برای خرید
زمان هایی را در نظر بگیرید که برای خرید از دست می دهیم. فقط برای اینکه قبل از آمدن به بازار به آن فکر نکرده ایم.
وقتی وارد فروشگاههای بزرگ میشویم. بعضی از خانوادهها بر سر اینکه چه چیزهایی را خرید کنند یا خرید نکنند، زمان خود را با بحث سپری میکنند و کسانیکه با برنامهریزی از قبل وارد مرکز خرید می شوند میدانند چه چیزی نیاز دارند و اتلاف وقت نمیکنند.
لیست کردن خرید از قبل بهترین راهکار برای جلوگیری از اتلاف وقت است. اگر قرار است برای خرید اقدام کنیم . باید یک لیست تهیه کنیم و تمام مایحتاج مورد نیاز خودرا در آن بنویسیم. بهتر است حتی زمان خرید را تعیین کنیم.
۳- بد خواب شدن
یکی از زمان هایی که واقعا خودم را کلافه میکند این است که دچار بیخوابی میشوم.
زمانیکه آماده استراحت هستی و تصمیم داری استراحت کنی، خوابت نمی برد و یکی دو ساعت فقط به خاطر اینکه بیخوابی به سرت زده و نتوانستی بخوابی کلافه کننده است.
عوامل زیادی باعث بیخوابی انسان میشود که برای افراد متغیر است.
گاهی افکار متعددی به سراغمان میآید. یا یاد بدهی های خود میافتیم یا اینکه غرق در رویا پردازی می شویم که در آینده چه کارهایی باید انجام بدهیم.
تعیین ساعت خواب و بیداری که در زمان مشخص باشد یکی از موثرترین راهکارهای پیش گیری از بیخوابی است که میتواند از اتلاف وقتمان جلوگیری کند.
با تعیین کردن ساعت خواب برای خودمان ، صبح ها به موقع بیدار می شویم و به کارهای اصلی خود می رسیم.
۴-صحبت کردن دربارهی دیگران
صحبت کردن درباره ی دیگران ،که دربین مردان ، بیشتر گلایه، درد دل یا نوعی سرگرمی است. ولی صحبت های بیجا دربارهی دیگران آن هم به مدت طولانی زمان زیادی را از ما میگیرد.
با کمی تفکر دراین موارد خاص متوجه خواهیم شد که چقدر از وقتمان صرف صحبت کردن دربارهی دیگران میشود. یکی از راهکارهای مقابله با این اتلاف وقت این است که تحقیق کنیم که آیا افراد موفق هم چنین کاری میکند یا خیر؟
نگاه کنیم که چطور از پس این کار برآمدند و یا اینکه برای خودمان جریمه در نظر بگیریم که هر گاه وقت خود را برای صحبت کردن دربارهی دیگران هدردادم خودم را جریمه کنم.
۵-دچار افکار منفی شدن
افکار منفی کم و بیش سراغ همه ی ما میآید و مدام در معرض مطالب دلخراش و دلهره آور قرارداریم . چنانچه توقع داشتهباشیم این افکار سراغ ما نیاید کاری نشدنی است.
اما میتوانیم نسبت به این افکار بیتوجه باشیم و کمتربه آن ها بپردازیم .
برای خیلی ازما پیش آمدهاست که وقتی افکار مزاحم سراغمان میآید، به آنها پر و بال دهیم وزمان های زیادی فقط بهخاطر پرداختن به آن افکارهدر می رود.
در نهایت به جایی هم نمی رسد و از کارهای اصلیمان نیز غافل میشویم.
هرگز نمی توانی در زمان صرفه جویی کنی اما همیشه از آن استفاده خواهی کرد
خواه عاقلانه یا احمقانه … انتخابش با توست!
“بنجامین هاف – نویسنده”
چند روش ساده برای صرفه جویی وقت:
۱- ابتدا انجام کارهای مهمتر
این یکی از مهمترین راه های مدیریت زمان است. هر روز ۲ یا ۳ کار مهم را مشخص کنید و ابتدا آنها را انجام دهید؛ بعد از انجام این کارها میتوانید به سراغ کارهای دیگر بروید. در این صورت روز موفقی خواهید داشت زیرا کارهای ضروری را انجام دادهاید.
۲- «نه» گفتن
با انجام کارهای بیشتر ممکن است چیزهای زیادی یاد بگیریم، اما گاهی لازم است فقط کارهایی را انجام دهیم که وقت کافی برای انجام آنها داشته باشیم و انجام آنها نیز مهم است؛ پس باید یاد بگیریم به بعضی کارها «نه» بگوییم.
۳- هفت تا هشت ساعت خواب
بعضی افراد تصور میکنند با کمتر خوابیدن وقت بیشتری برای کارها و در نتیجه بازدهی بالاتری خواهند داشت؛ اما درست نیست. برای اینکه بدن و ذهن به درستی عمل کند بیشتر مردم به ۷-۸ ساعت خواب نیاز دارند. به بدنتان گوش کنید و اهمیت خواب مناسب را دست کم نگیرید.
۴- تمرکز کامل بر کار
هنگام انجام کار، موبایل را خارج از دید قرار داده و صدای آن را قطع کنید. در کامپیوتر همهی پنجرههای غیرضروری را ببندید. محل آرامی برای کار کردن پیدا کنید یا اگر موسیقی کمک کننده است، موسیقی گوش کنید. فقط بر کاری که انجام میدهید تمرکز کنید زیرا تمرکز بر کار یکی از راه های مدیریت زمان است.
۵- زود شروع کردن
تقریباً همهی ما تمایل داریم کارهایمان را به تعویق بیندازیم و به نوعی اهمال کاری کنیم. این کار بسیار راحت است و تصور میکنیم که بالاخره کارهایمان را انجام میدهیم. اما اگر زودتر کارهایمان را شروع کنیم استرس کمتری خواهیم داشت و اگر تصمیم جدی برای انجام کارها داشته باشیم شروع به کار، اصلاً سخت نیست.
۶- تبدیل کارهای مهم به عادت
سعی کنید انجام کارهای مهم را تبدیل به عادتی روزانه کنید. مثلاً برای من نوشتن کاری عادی است و هر روز برای وبلاگ یا کارهای دانشگاهی مطالب مختلفی مینویسم. اگرچه ممکن است بسیاری از افراد نیز به اندازهی من بنویسند اما این کار برای من تبدیل به عادت شده و مدت زیادی است که هر روز مینویسم و برای من کاری لذتبخش و طبیعی است.
۷- آگاهی از زمان استفاده از تلویزیون و اینترنت
یکی از بزرگترین عوامل کاهش بازدهی، میزان زمان تماشای تلویزیون، بازیهای کامپیوتری و استفاده از اینترنت است. به ساعات این فعالیتها توجه کنید زیرا آگاهی از این زمانها باعث میشود تلاش کنید زمان کمتری برای این فعالیتها اختصاص دهید.
۸- اختصاص زمان معین برای تکمیل کارها
هنگامی که کاری انجام میدهید به جای اینکه بگویید «تا وقتی این کار راانجام میدهم اینجا هستم» به خودتان بگویید «تا سه ساعت دیگه این کار تمام میکنم». هنگامیکه برای تکمیل کاری زمان تعیین میکنید، با تمرکز بیشتری کار را انجام میدهید.
۹- زمان استراحت در میان کارها
وقتی به سرعت کارها را انجام میدهیم و از یک کار به سراغ کار بعدی میروید، به سختی متوجه میشوید چه کارهایی را انجام دادهاید و در نتیجه ممکن است انگیزه و تمرکزتان کم شود. پس بین کارها زمانی برای استراحت اختصاص دهید تا ذهن استراحت کرده و در این مدت پیادهروی کوتاه، مدیتیشن یا تمرینهای دیگری برای آرامش ذهنی انجام دهید.
۱۰- استفاده از زمان انتظار
گاهی در اتاقهای انتظار، در صف خرید، یا در ترافیک ،زمانهای سوختهای داریم که میتوانیم از آنها استفاده کنیم؛ میتوانید کارهایی پیدا کنید که در این زمانها انجام دهید مثلا کتاب بخوانید. این نکته یکی از موثرترین راه های مدیریت زمان است.
آکادمی هفت همراه لحظه های موفقیت شما…………..
ارسال پاسخ