نگرانی از جمله عوامل استرس زا و از اجزای اضطراب است که نه تنها بر طرز فکرو رفتارما بلکه بر جسم و احساسات ما نیز اثر میگذارد.
نگرانی زمانی اتفاق می افتد که سعی دارید موضوعی را حدس بزنید یا اتفاقی را پیش بینی کنید .
همانطور که میدانید استرس برای بدن شما ضررهای زیادی دارد. وقتی بطور مداوم نگران هستید، با فعال کردن واکنش استرس بدنتان ، بدن خود را روی وضعیت هشدار دائمی قرار میدهید. بدن شروع به تولید بیش از ۳۰ هورمون استرس، از جمله آدرنالین و کورتیزول می کند ،درنتیجه ضربانقلب، فشارخون، تعداد تنفس ، فشار عضلانی و التهابتان بالا خواهد رفت و گلوکز و چربی را در جریان خونتان ذخیره میکند.
خوشبختانه نگرانی مزمن یک عادت ذهنی است که می توان روش های مبارزه با آن را یاد گرفت. می توانید مغز خود را به آرامش دعوت کرده و به زندگی با دیدی مثبت نگاه کنید..
نگرانی های دائمی شما را عصبی میکند
نگرانی باعث عملکرد نامناسب در لحظه شده و بر کیفیت زندگی افراد در زمان حال تاثیر مخرب دارد و منجر به عدم لذت بردن از زندگی می شود. البته توجه داشته باشیدکه نگرانی ،جزئی از زندگی روزمره بوده و یکی از عوامل ایجاد انگیزه و هدف در زندگی است و درنتیجه کمی نگرانی در روند زندگی روزمره مفید است .تصور کنید مادری نگران سلامت فرزندش نباشد آیا می تواند برنامه ای مناسب برای تغذیه و سلامت کودکش داشته باشد. اما به یاد داشته باشید که نگرانی زیاد ممکن است احساسی از ناامیدی و نا کامی ایجاد کند، زندگی را مختل کند و منجر به بیماری شود. پس دور شدن از نگرانی می تواند بر کیفیت و روند زندگی تاثیر مثبت داشته باشد . شاید اطلاع از تاثیرات منفی نگرانی بر جسم ، رفتار ، احساسات و جنبه های دیگر وجودتان انگیزه بیشتری برای دورشدن از نگرانی در شما به وجود بیاورد . در ادامه می توانید این تاثیرات را مطالعه کنید .
تاثیر نگرانی بر طرزفکر :
· مغزتان بر مشکلات و عوامل منفی متمرکز می شود و درنتیجه از پیداکردن راه حل غافل می شوید .
· تمرکزتان کاهش می یابد .
· دچار مشکل در تصمیم گیری می شوید .
تاثیر نگرانی بر رفتار :
با تاثیر منفی بر عملکردتان ، بازدهی شما را پایین می آورد و در نتیجه ممکن است دچار عدم اعتماد بنفس شوید .
تاثیر نگرانی بر بدن :
نگرانی میتواند بر سلامت روانی و جسمی فرد تأثیر بگذارد. افراد نگران ، به طور معمول بیشتر به پزشک مراجعه کرده و استفاده بیشتری از خدمات درمانی را تجربه می کنند . فشار روانی و جسمی بر افراد نگران باعث شده احتمال بروز سندروم روده تحریک پذیر، استفراغ، خستگی و سایر دردها در این افراد بیشتر باشد.این افراد افسردگی بیشتری را تجربه می کنند .
با ایجاد اختلال در کیفیت و حتی کمیت خواب شما ، احساس خستگی و درماندگی را در شما افزایش داده و گاهی موجب سردرد و حتی فشار به قلب می شود .
تاثیر نگرانی بر احساسات :
با ایجاد سردرگمی و ترس باعث می شود احساس کنید کنترلتان را از دست دادهایدو کنارآمدن با موقعیت های مختلف برایتان سخت شود .
چگونه می توان از مغز برای از بین بردن نگرانی و استرس استفاده کرد؟
نگرانی یکی از بدترین فشارهای عصبی است اما انسان میتواند از این احساس بد، یک استفادهی بهتری داشته باشد.
نگرانی یکی از واکنشهایی است که معز بشر انجام میدهد تا خودش را با شرایط مختلف تطبیق دهد.
جالب است بدانید نگرانی یکی از عملکردهای قدرت تجسم است و اگر ما قدرت تجسم نداشته باشیم هرگز نگرانی هم به سراغمان نخواهد آمد. بنابریان چه بخواهیم چه نخواهیم، نگرانی یکی از داشتههای همیشگی انسان است. چیزی است که تا همیشه همراه ماست.
به بیانی دیگر، بدون داشتن قدرت تجسم، ما امکان اینکه خلاقیت به خرج دهیم و مشکلاتمان را حل کنیم و چیزهای جدید بسازیم و راههای جدید برویم نداریم و البته از سویی دیگر، یکی از عوارض جانبی قدرت تجسم نیز نگرانی و استرس است.
ارسال پاسخ