چگونه با فراگیری چند قانون ساده محبوب دل همه شوید؟
تکنیکهای ارتباطی از جمله مهارتهای کلیدی در بین مجموعه مهارتهای زندگی هستند.
اصولاً انسانها برای انتقال پیام به شخصی دیگر از کانالهای ارتباطی از جمله علائم بدن و گفتار استفاده میکنند.بسته به شرایط، از این کانالهای ارتباطی به میزان متفاوتی استفاده میکنیم.
1-اگر میخواهید در نگاه اول تأثیر مثبتی بگذارید، لبخند بزنید!
ما به صورت غریزی خوشحالی و چیزهایی که حس خوشحالی را منتقل کنند، دوست داریم و مجذوب کسانی میشویم که به ما لبخند میزنند. اما نکته مهم دیگری که خوب است به آن توجه کنیم، این است که رابطه بین لبخند زدن و القای حس مثبت و شادی، یکطرفه نیست.لبخند زدن آگاهانه میتواند منجر به ایجاد حسی مثبت شود، همانطور که داشتن احساس مثبت میتواند لبخندی ناخودآگاه به روی لبهای ما بیاورد.پس اگر می خواهید در همان برخورد اول و در همان ثانیه اول خود را در دل دیگران جای دهید ابتدا لازم است حس شعف و شادی را به آن ها القا کنید و طبیعتا ـاسان ترین راه برای انجام آن لبخند زدن است ..
2-از انتقاد از دیگران بپرهیزید!
همه انسانها چه دوست داشته و چه دوست نداشته باشند هم در مورد دیگران قضاوت میکنند و هم مورد قضاوت دیگران قرار میگیرند.
گاهی این قضاوت کردنها نمود بیرونی پیدا میکند و ما با رفتار و گفتارمان، قضاوت خود را نسبت به دیگران نشان میدهیم. انتقاد یکی از این نمودهای بیرونی است.
قضاوتهای ما وابسته به تصمیمگیریهای ماست. ما تصمیم میگیریم که آیا رفتار فرد دیگری درست است و یا نه. حتی زمانی که انتقاد بجا و درست است، کسی که از او انتقاد میکنید در حقیقت به چیزی که شما میگویید گوش نمیدهد، چون حس میکند که مورد حمله قرار گرفته است و واکنش طبیعی او این است که سریعاً با حمله متقابل، از خود و جایگاهش دفاع کند.
پس با انتقاد کردن شاید کمی فشار ذهنی خود را کم کنید اما در طولانی مدت باعث می شود کیفیت ارتباطات شما افت کند و دیگران کمتر به شما علاقه مند باشند .
در واقع انتقاد کردن آسانترین راه برای نشان دادن مخالفت است و اغلب مواقع نتایج مناسبی را هم در پی ندارد. اگر به جای انتقاد کردن، کاستیها و اشتباهات دیگران را بپذیریم و آنها را درک کنیم، در طولانی مدت ارتباطات بهتری با دیگران خواهیم داشت.
3- قدردانی و تحسین را فراموش نکنید!
تحسین و تشویق دیگران به ما انگیزه می بخشد تا توانایی های خود را شکوفا کنیم .همه دوست داریم مورد ستایش قرار بگیریم و بشنویم که کارمان را خوب انجام داده ایم ..
حرفهایهای صنعتهایی که به طور مستقیم مخاطب و مشتریهایشان انسانها هستند، مثل طراحی بازی و یا گیمیفیکیشن (Gamification) ، اعتقاد دارند که بدون وجود انگیزاننده هیچ عملی از هیچکس رخ نمیدهد.
یکی از این انگیزانندهها تجربه حس تشویق و قدردانی از طرف دیگران در قبال تکمیل کاری است.
کسانی که قرار است کاری که مد نظر شماست را انجام دهند، باید شما را شخصی قدردان بشناسند، نه کسی که به سرعت انتقاد و شکایت میکند.
عبارتهای سادهای مثل «ممنونم» یا «ببخشید که به شما زحمت دادم» راههای سادهای برای نشان دادن قدردانی هستند. البته که قدردانی باید صادقانه باشد. هر شخصی که ملاقات میکنیم در زمینههای خاصی از ما برتر است، پس همیشه چیزی برای یاد گرفتن و در نتیجه قدردانی کردن از افراد وجود دارد. اکثر افراد داشتههایی دارند که ارزشمند هستند و برای فراگرفتن آنها باید حس تحسین صادقانه خود را به آنها منتقل کرد. داشتن چنین ذهنیتی منجر به برقراری ارتباطی صمیمانه و تحسین صادقانه دیگران میشود.
4- خوب گوش کردن را یاد بگیرید
نیاز به شنیده شدن یکی از مهمترین نیازهای انسان است که در اکثر مواقع نادیده گرفته یا کم اهمیت تلقی میشود.رشد و گسترش شبکه های اجتماعی ،نشان دهنده نیاز به شنیده شدن در انسان است ..این موضوع را میتوان از مشاهده لیست دنبال کنندگان افراد در فضای مجازی نیز متوجه شد ..عموما ما از افرادی در فضای مجازی استقبال می کنیم که احساسات ما را درک کرده و پذیرای نظراتمان باشند .. گوش دادن واقعی به این معنی است که شما توجه کاملتان را به طرف مقابل معطوف کنید، به طوری که نشان دهید شما واقعاً برای شنیدن و دانستن آنچه آنها میگویند مشتاق هستید. رعایت نکات سادهای مثل قطع نکردن صحبت یک شخص، عدم حواسپرتی هنگام گوش دادن و پرهیز از بلافاصله جواب دادن بعد از تمام شدن صحبتهای او، کمک زیادی به ایجاد رابطهای قوی با وی میکند.
5- درباره علایق مخاطب سخن بگویید.
موقعیتهای زیادی هم وجود دارد که ما در نقش گوینده هستیم. هر کسی دوست دارد درباره چیزهایی که برای خودش مهم است، صحبت کند و طبیعتاً تمایل دارد در مورد موضوعات مورد علاقهاش بشنود. پس برای اینکه گوینده خوبی باشیم باید سعی کنیم علایق مخاطب را بشناسیم. مذاکرهکنندههای حرفهای باید اعتماد مخاطب را به خود جلب کنند. به همین خاطر، پیش از شروع مذاکره، تمامی اطلاعات لازم برای شناخت طرف مقابل مذاکره را جمعآوری میکنند. بدین ترتیب، آنها با آگاهی کامل از علایق شخص مقابل، در مذاکره مواردی را بیان میکنند که او دوست دارد بشنود و اعتمادش را به دست میآورند.موضوع واحدی که همه به آن علاقه مندند و نقطه ضعف همه انسان ها به شمار میرود تعریف و تمجید است .. همچنین یکی دیگر از نکات مهمی که انسانها به آن اهمیت زیادی میدهند، جزئیات شخصی مثل اسم و تاریخ تولدشان است.
6-هیچ برندهای در مشاجره وجود ندارد، از آن پرهیز کنید!
تعارض، هر نوع اختلاف دیدگاه یا نظر است که موجب میشود دو فرد و یا گروه بر سر یک موضوع به توافق نرسند و در حالت شدید آن ممکن است به بحث و مشاجره ختم میشود. فارغ از اینکه بعد از مشاجره شرایط برای مدت کوتاهی به نفع شما شود یا نه، در طولانی مدت هر دو طرف به طور قطعی بازنده خواهند بود. مخالفت با نظرات شما همیشه به معنای تعارض نیست در بسیاری از مواقع، این که کسی نظرات شما را به چالش بکشد، بدون آنکه نظر خود را به شما تحمیل کند، اتفاق مثبت و ارزشمندی است. از مشارکت او تشکر کنید و به جای اینکه سریعاً درباره نظر خود بحث کنید، به استدلال او هم بیندیشید.تعارض همیشه هم بد نسیت ..اگر دو نفر همواره بر سر همه چیز توافق داشته باشند حضور یکی از آن ها غیرضروریست ..
با رعایت این نکات، میتوانید دیگران را مجذوب کنید و به محبوبیت برسید. خوب گوش دادن، داشتن زبان بدن مناسب در اولین برخورد با دیگران، اشتباه خود را پذیرفتن و تحسین و تقدیر از دیگران از جمله مواردی هستند که رعایت آنها توصیه شده است.
آکادمی هفت ….همراه امن شما در کسب مهارتهای زندگی…
ارسال پاسخ