اصولی که در مدارس ودانشگاه ها به آنها اشاره میشود با اصولی که خارج از فضای آموزشی با آنها سر و کار داریم تفاوت چشمگیری دارد. این دوگانگی عامل و مسبب همان تنشهایی است که افراد پس از فارغالتحصیلی و پیوستن به بازار کار با آن مواجه میشوند. حال این پرسش مطرح میشود که چگونه میتوان بر روی این شکاف پل زد و با استفاده از آنچه در فضاهای آموزشی تعلیم داده میشود به جنگ مشکلات واقعی رفت و از این مصاف سربلند بیرون آمد. گرچه این کاری به غایت دشوار است اما با ابزار مناسب و نگرش صحیح، شدنی است.
یکی بخر دوتا ببر
در یکی از کلاس های کارآفرینی دانشگاه استنفورد خانم تینا سیلیگ از دانشجویانش میخواهد تا با 5 دلار و در عرض 2 ساعت کارآفرینی کنند و در جلسهی بعد به هر گروه سه دقیقه وقت میداد تا دربارهی کارش صحبت کند. نکتهی جالب توجه در این بود که برخی از آنها از فکر کردن بر روی 5 دلار گذشتند و به دنبال ایدههایی بدون سرمایه گشتند. برخی از آنها به رستوران های شلوغ رفتند و نوبت شان را به کسانی که تازه میآمدند و ته صف بودند با قیمت هایی مثل 20 دلار میفروختند. برخی باد لاستیک دوچرخههای دانشجویان را به رایگان تست کرده و در صورت نیاز آن را با دستمزد 1 دلار باد میکردند و برخی از آنها بیش از600 دلارسود کسب کرده بودند. امثال این تستها به کارآفرینان جوان میآموزد که فرصتها حد و مرزی ندارند. کافی است در هر زمان و مکانی به اطرافتان نظری بیفکنید و مسائلی را که چشمانتظار حل و فصل شدن هستند شناسایی کنید. برخی از این مسائل مثل باد زدن لاستیک های دوچرخه، کوچک و پیش پا افتادهاند؛ اما شماری دیگر مشکلاتی است که چون ابری سیاه بر سراسر جهان سایه افکنده است.
زندگی واقعی شما بر خلاف امتحانات دانشگاهی، امتحانی است که میتوانید برای پاسخ به پرسش هایش از تمام کتابها استفاده کنید. کارلوس ویگنولو(Carlos vignolo) استاد عالیرتبهی دانشگاه شیلی میگوید: «به دانشجویان توصیه میکنم با بدترین استادان کلاس بگیرند. زیرا با انجام این کار برای زندگی آیندهشان که مربی با استعدادی برای نشان دادن مسیر درست در دسترسشان نیست، آماده میشوند.
سیرک وارونه
محدودیت صرفاً زاییدهی باورهای نادرست است. از بدو تولد درگوش مان زمزمه کردهاند هنگام برخورد با مشکلات ناله و گلایه سر داده و از رویارویی با آنها بپرهیزیم. جف هاوکینز(Jeff hawkins) نمونه کامل فردی است که با مشاهدهی اوضاع و شرایط از زاویهای متفاوت موانع را برطرف می کند. آخرین شرکت او به نام نومنتا(Nomenta) بر مبنای نظریه هایش دربارهی چگونگی کارکرد مغز انسنان ساخته شد. جف سالیان سال دربارهی عصبشناسی مطالعه و تحقیق کرد تا به چگونگی کارکرد فکر انسان پی ببرد و نتیجهی این تحقیقات نظریهی پیچیدهای بود که نشان داد نئوکورتکس(Neocortex)، یعنی جدیدترین بخش مغز انسان، چگونه کار میکند. او در کتابش تحت عنوان دربارهی هوش(inteligence)، چگونگی پردازش اطلاعات توسط نئوکورتکس را به تفصیل شرح میدهد. جف پس از دستیابی به یافتههای جدید تصمیم گرفت کامپیوتری هوشمند که اطلاعات را مانند مغز انسان پردازش میکند، بسازد. تعداد معدودی از کارآفرینان با چنین شور و کششی نظریههای پیشگامانه را بسط و توسعه داده و ابداعات خیره کننده آفریدند. به اعتقاد او هر مسئلهای حل شدنی است؛ مشروط به اینکه از زوایای متفاوت به آن نگاه کنیم.
افرادی هستند که از آمدن به میدان کارزار زندگی واهمه دارند. این افراد احساس تامین اندک خویش را به هیچ قیمتی فدای وضع مجهول آینده نمیکنند. بسیاری از اما اندکی از این گرایش را داریم. پیشبینی شکست چنان هراسی در اغلب ما پدید آورده که جرات دست زدن به کارهای مورد علاقه مان را نداریم. غافل از اینکه وقتی عقبنشینی میکنیم، واکنش زندگی در برابر ما به همان اندازه عقب مینشیند.
ارسال پاسخ