-
با توجه به امکانات مالی ، تخصصی و شرایط محیطی، اهداف کلی توسعه واحد کاری برای حداقل 5 سال آینده معین شود.
-
راه ها و شیوههای متعددی که میتوان به اهداف مورد نظر رسی در قالب برنامههای دراز مدت، میان مدت و کوتاه مدت مورد بررسی قرار گرفته و بهترین شیوه انتخاب شود.
-
پس از انتخاب برنامه اجرایی برای وصول به هر هدف باید روشهای ارزشیابی و اصلاح برنامهها مورد بررسی قرار گرفته و روش مناسبی انتخاب گردد.
انواع شرکت ها و مسئولیتهای هر یک:
به طور کل دو نوع کسبوکار داریم که عبارتند از کسب و کار تجاری و کسب وکار غیرتجاری
الف) انواع کسبوکارهای تجاری:
-
شرکت سهامی: شرکتی که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. این شرکتها خود به دو گروه سهامی عام و سهامی خاص تقسیم میشوند. در سهامی عام، سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین میکنند و در سهامی خاص از طریق موسسین شرکت.
-
شرکت با مسئولیت محدود: شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هریک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایهی خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند.
-
شرکت تضامنی: شرکتی که بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود. اگر دارایی شرکت برای ادای تمام قروض کافی نباشد هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت هستند.
-
شرکت مختلط غیرسهامی: شرکتی که بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل میشود.
-
شرکت مختلط سهامی: شرکتی که بین یک عده از از شرکای سهام و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود.
-
شرکت نسبی: شرکتی که بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایهای است که در شرکت گذاشته است.
-
شرکتهای تعاونی تولید و مصرف: شرکتی است که بین عدهای از ارباب حرف تشکیل شده و شرکا مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به کار میبرند.
ب) کسب و کار غیر تجاری
این کسب و کارها به دو دسته از موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم میشوند. در دسته اول هدف از تشکیل، دستیابی به منافع مادی است مثل آموزشگاه های علمی و هدف از تشکیل دسته دوم منافع مادی نیست.مثل انجمنهای اسلامی و دستهجات سیاسی.
نام تجاری
نام تجاری قسمتی از علامت تجاری است که ادا کردنی است. مثل ایرانخودرو. استفاده از نام و علامت تجاری، امکان بهرهمندی از حمایت قانون را فراهم میسازد و از حقوق فروشنده برای استفاده از نام یا نشان تجاری، حفاظت میکند. همچنین به خریداران کمک میکند تا با هر بار خرید، اطمینان یابند که کالایی با کیفیت مشابه را در اختیارشان گذاشتهاید.
زمانبندی و مدیریت زمان
برای مدیریت بهتر زمان، اقدامات زیر را انجام دهید:
-
به زمان به اندازه پول بها دهید. زمان همان پول است. هر دقیقه با توجه به پولی که شرکت یا موسسه به هر یک از کارکنانش میپردازد، ارزش دارد.
-
شرایط کارتان را چنان تدارک ببینید که اقلام مورد نیازتان در اختیارتان قرار بگیرد.
مدیریت امور مالی
کارآفرین یا مدیر پروژه باید برای امور مالی واحد کاری خود زمان لازم را صرف کند،نقاط ضعف و قوت موسسه را بشناسد و برای واحد کاری، برنامه توسعه مشخصی را طراحی کند. در مواردی که مدیر یا کارآفرین تخصص و اطلاعات کافی در این زمینه ندارد، میبایست از افراد صاحبنظر در امور مالی کمک بگیرد تا از شکست و ناکامی و عواقب بدی که در انتظار صاحب کسبوکار است جلوگیری شود.
منابع سرمایه
رهنمودهایی درباره طرز برخورد با سرمایهگذاران فعالیتهای کارآفرینانه:
-
جهت تامین مالی نوع بخصوص معامل خود به سرمایهگذار مراجعه کنید. سرمایهگذاران فعالیتهای کارآفرینانه مایل نیستند در معاملاتی وارد شوند که در آنها دست زیاد باشد.
-
با چند سرمایهگذار بصورت همزمان وارد مداکره نشوید.
-
بهتر است از طریق شخص رابطی که مورد احترام سرمایهگذار است، باب گفتگو را باز کنید.
-
حضور وکیل و حسابدار و یا مشاور در جلسه نخست لزومی ندارد و در این جلسه سرمایهگذار فرصت کافی پیدا میکند تا کارآفرین را بشناسد.
-
در قول و قرارها دقت لازم را داشته باشید تا بتوانید جوابگوی انتظارات سرمایهگذار باشید.
-
هرگونه مشکل عمده یا موقعیت نامناسب باید در جلسه اول مطرح شود.
-
شکیبایی به خرج دهید و سرمایهگذار را به تصمیمگیری سریع وادار نکنید.
-
طرح خود را بر این پایه که دیگر سرمایهگذاران مشغول طرحهای دیگریاند و این طرح را قبول نمیکنند نفروشید. اغلب سرمایهگذاران مستقاند و به تصمیم خود افتخار میکنند.
-
در مورد حقوق، مزایا و دیگر پرداختها حساسیت نامعقول به خرج ندهید. مبالغ پولی در فعالیت کارآفرینانه نوپا ارزشمند است.
ارسال پاسخ