وقتی شما اخراج میشوید یعنی دیگر شما را نمیخواهند. به همین راحتی. شما در قبال اخراج شدنتان هیچ مصونیتی ندارید. اما اگر میخواهید این حادثه گریبان شما را نگیرد، این 13 مورد را همواره به خاطر داشته باشید:
-
وقتی از جایی اخراج میشوید، قضیه را خیلی جدی نگیرید. این بدان معنا نیست که شما بد هستید. بلکه به این معنی است که شخصی تصور میکند شما به اندازه کافی خوب نیستید.
-
در ناراحتی غرق نشوید.
-
اخراج شدن را به معنای یک واقعیت در دنیای رقابتی امروز بپذیرید.
-
امیدتان را هیچگاه بر باد رفته نبینید.
-
اکثریت قریب به اتفاق افراد زمانی که اخراج میشوند، دلیل اصلی آن را نمی دانند. اما بدانید که در اکثر مواقع دلیل اخراج کاهش هزینههاست.
-
پلهای پشت سرتان را خراب نکنید.
-
از شکستها درس بگیرید و آنها را زود فراموش کنید. حتا اگر آشکارا مسبب آن شما بودهاید. به قول «هری ترومن» اگر مرتکب اشتباهی شدی به سرعت به دنبال اشتباه بعدی باش.
-
موقعیتتان را در ذهنتان مجسم کنید.
-
کارهای انجام شدنی انجام دهید. مثل شستشو و کارهای منزل.
-
کارهای خیریه انجام دهید. در ضمن به یاد داشته باشید وارد شدن به انجمنهای خیریه شما را با افراد بزرگی که به آنجا رفت و آمد دارند، آشنا میکند؛ که ممکن است روزی به یاریتان بیاید.
-
اگر دری به رویتان بسته شد. به اطراف نگاهی بیندازید. حتما درهای گشوده دیگری را خواهید یافت.
-
از مخالفین خود نیز بیاموزید.
-
در خودتان ایجاد انگیزه کنید و خود را از بودن در کنار دیگران و تفریح منع نکنید.
برنی مارکوس
«من هرگز در زندگی از هیچ کاری اخراج نشده بودم و آن اتفاق نقطهی تاریک زندگی من بود.»
برنی مارکوس در 49 سالگی وقتی مدیر شرکت خدمات ساختمانی «هندی دن» بود به شکل بیرحمانهای اخراج شد. او را از دفترش بیرون انداختند و مشغول وارسی پروندهها و اسناد کارش شدند. در آن زمان «استنفورد سیگالوف» معروف به “سندی” ریاست شرکت مادر «هندی دن» یعنی «دی لین» را بر عهده داشت. شرکت «دی لین» در مخمصهی مالی گرفتار شده بود و حتی به دولت نیز اعلام وضعیت اضطراری کرده بود تا شاید با حمایت آنها بتوانند از این بحران عبور کند و «سیگالوف» نیز به عنوان فرشتۀ نجات شرکت توسط هیات مدیره انتخاب شده بود. اما او علاقهی بسیاری به اخراج کردن افراد مختلف به بهانهی وجود خطر ورشکستگی داشت. «او پاپوشهای بسیاری برای من درست کرد تا نهایتاً با زدن انگ خرابکاری مرا اخراج کرد. حتی کار تا آنجا پیش رفت که افرادی را استخدام کرد تا مراقبت از من و خانهام را به عهده بگیرند.»
درست پس از اخراج برنی از «هندی دن» او با «کن لانگون» سرمایهگذار و سهامدار بزرگ نیویورک آشنا شد. آنها طرحی را آغاز کردند که بر اساس آن میتوانستند کلیه خدمات ساختمانی را یکجا ارائه کنند و بازار را از دست خرده فروشان درآورند. اما در نهایت برتی به دلیل سایهای از بدگمانی که ذهن او را تسخیر کرده بود، علاقهی چندانی به همکاری نشان نداد و و بعدها با «سول پرایس » آشنا شد و به سمت تاسیس «هوم دیپو» حرکت کرد. شرکتی با 60 میلیارد دلار سرمایه که حال جزو 10 شرکت برتر معرفی شده توسط مجلۀ «فورچون» و «فوربز» است. برنی میگوید: «یکی از ویژگیهای منحصر به فرد من که در طول زندگی کمک شایانی به من کرد این بود که میدانستم با هوشترین و زرنگترین آدم دنیا نیستم و از مطرح کردن مشکلاتم و کمک خواستن از دیگران نمیترسیدم.»
کار شما پیدا کردن کار است
از کارتان اخراج شدهاید و میخواهید دوباره وارد دنیای کار شوید. در این بین مهمترین مسئله قبول کردن این واقعیت است که لحظهای که اخراج شدهاید؛ کار جدیدی دارید و آن کار، پیدا کردن کار جدیدتان است.
-
اگر شما در حال حاضر شغلی دارید و مشغول انجام آن هستید تجملی زندگی میکنید. 6-7 ساعت کار در روز. اما اگر به دنبال کار جدید هستید، شاید مجبور باشید برای مدتی تا 16 ساعت در روز به دنبال کار جدید باشید.
-
هر هفته را با برنامهریزی جدیدی آغاز کنید و به تبع آن برای هر روز.
-
انتظار کار پر زحمت و طاقتفرسا را داشته باشید.
-
به دنبال مشاور و نه روانپزشک خوبی باشید تا شما را با توجه به تواناییهایتان راهنمایی کند.
-
از دنیای اینترنت بی خبر نباشید.
-
خودتان را از هر جهت آماده ی مصاحبههای کاری کنید.
-
اسم خودتان را در اینترنت جستجو کنید و اطلاعاتتان را نسبت به چیزی که از شما در آن یافت میشود، افزایش دهید.
-
آمادگی جسمانی تان را افزایش دهید.
-
خودتان را محدود به یک راه نکنید.
-
با افراد شاغل در آن شغلی که خواهان آنید مشورت کنید.
بازگشت غرورآفرین
ـ زمانی که «پیت کارول» از سمتش در تیمهای «نیویورک جتز» و « نیوانگلند پتریوت» اخراج شد، کسی فکرش را نمیکرد او مجدداً بتواند به عنوان سر مربی قد علم کند. اما پیت بعد از 17 سال دوری از میادین در سال 2000 به تیم دانشگاه کارولینای جنوبی پیوست و با این تیم رکورد 85 درصد پیروزی در مسابقات و قهرمانی لیگ را تا سال 2004 به یادگار گذاشت. او هم اکنون نیز سرمربی این تیم است.
ـ «کرت وارنر» صاحب دو عنوان ارزشمندترین بازیکن سال 1999 و 2001 و نیز قهرمانی با تیم «سنلوییس رم» در فینال سال 1999 لیگ حرفهای آمریکا، در آغاز راهش، پس از اخراج از مسابقات گزینشی تیم «گرین بی»، به عنوان انباردار در یک مغازه مشغول به کار شد و پس از آن با عزمی راسخ مجددا و این بار با تیم «آیووا» به تمرین پرداخت و توانست با این تیم به موفقیتهای بسیاری دست یابد.
استعدادیابی، مسئولیتی جدی و خطیر
اگر تصور شما از عنوان مدیر ارشد، شغلی بسیار ایدهآل و جذاب است، باید بدانید 60 درصد از مدیران تراز اول در دنیا نهایتاً از کارشان اخراج میشوند. مطالعۀ یک شرکت مشاور در آمریکا نشان میدهد که مدیران در سال 2002 هفتاد درصد بیش از سال 2001 از کارشان اخراج شدند و این واقعیت ما را به این باور میرساند که اوج همواره جای مطمئنی نیست. تخصص «ترنی رمیک» در شرکت «کورن ـ فری اینترنشنال» کشف مدیران ارشد اجرایی و مالی است. او معتقد است:« چیزی که اکثر مدیران از آن غافلند این است که آنها خود را نمیبینند و تقصیر را گردن دیگران میاندازند. ماهیت وجودی انسان ایجاب میکند که اشتباه کند مخصوصاً در سطح مدیریت، اما در سطح مدیریت این اشتباهات بیشتر به چشم میآید و عواقب جدی تری دارد.»
از صحبتهای ترنی رمیک چنین بر میآید که:
-
علائم را درک کنید. علائم و امواجی که از افراد به سمت شما میآیند با هزاران شکل میتوانند اعلام خطر کنند.
-
وقتی خطایی مرتکب شدید، تقصیر را به گردن کس دیگری نیاندازید و از آن درس بگیرید، و بدانید اخراج در صورتی شکست است که از آن هیچ نیاموزید.
-
از شبکهی دوستانتان در جهت افزایش روحیه خود کمک بگیرید.
-
پیش از انجام مصاحبه برای شغل جدیدتان آن را به بوتهی آزمایش بگذارید.
-
به دنبال انجام کاری باشید که به آن علاقه دارید. نام این بازی انتخاب کار نیست، انتخاب زندگی است.
ارسال پاسخ